Het veer Druten-Dodewaard bestaat tien jaar. Dat heuglijke feit werd feestelijk gevierd op vrijdag 26 juni 2009 op de Veerdam in Druten.

Tijdens deze ochtend werden de twee vrijwilligers van het eerste uur, de heren Gerrit van Doorn en Gerard den Hartog, door wethouder Van Dongen van Druten en Willemsen van Neder-Betuwe in het zonnetje worden gezet. Eveneens werd oud-wethouder Koppers van Druten, die tien jaar geleden een van de bestuurlijke steunpilaren was bij de start van het voetveer in de viering betrokken.

Op zaterdag 27 juni 2009 mochten fietsers en wandelaars gratis van het veer gebruik maken. Op de Drutense veerkade werd in een kraam tussen 12.00 en 16.00 uur door uit®waarde en de gemeenten Druten en Neder-Betuwe hen allen welkom geheten. In de kraam werd een aardigheidje uitgereikt ter gelegenheid van het tweede lustrum.

Twee schitterende fietstochten zowel oost- als westwaarts kunnen de fietsers vanuit Druten maken. Via de brug in Ewijk of via het voetveer in Tiel. Dit laatste voetveer is overigens niet gratis. De routes worden overigens vanuit de kraam ter beschikking gesteld.

Op de Veerdam in Druten en op de pont ‘D’n Overkant’ speeltde middags een dweilorkest.

De Heemtuin nabij de Veerdam werd zaterdagmiddag twee rondleidingen gehouden om 13.00 en om 15.00 uur. Belangstellenden konden zich kort voor deze tijdstippen melden bij het theekoepeltje. Het theekoepeltje zelf is geopend van 12.00 tot 16.00 uur. Hier kunnen voorbijgangers terecht voor een kopje koffie, thee of voor een glaasje sap uit de streek en zelfgebakken taart.

  • © Copyright 2019 Uit®waarde
  • Postbus 6139
  • 4000 HC Tiel
  • Telefoon 0344 - 68 16 44
  • E-mail info@uiterwaarde.nl
  • Meer informatie?
  • Contact