Het fiets- en voetveer Enspijk-Mariënwaerdt vaart sinds juni 1996 gedurende het zomerseizoen op de Linge. De heer Goof den Boef uit Deil werkt vanaf het in de vaart gaan als vrijwilliger schipper op het veer Enspijk-Mariënwaerdt.

De laatste jaren wordt hij bijgestaan door zijn buurman, de heer Ad Pastoors (kaartverkoper). Jaarlijks zetten zij ruim 7.000 passagiers over. In zijn functie van schipper van het voetveer heeft hij in totaal ruim 85.000 mensen overgezet. Reden genoeg dus om hem na 12½ jaar als vrijwilliger eens in ’t zonnetje te zetten. In kleine kring werd op Landgoed Mariënwaerdt aandacht aan zijn jubileum geschonken.

Het veer vaart dit jaar nog dagelijks tot 13 september en wordt daarna afgesloten met de weekenden tot en met 27 september. 

Op de foto staan van vlnr: de heer P. Smits van uit®waarde, de heer G. den Boef, mw. Barones N. van Verschuer-des Tombe en de heer Baron F. van Verschuer (Mariënwaerdt).

 

  • © Copyright 2019 Uit®waarde
  • Postbus 6139
  • 4000 HC Tiel
  • Telefoon 0344 - 68 16 44
  • E-mail info@uiterwaarde.nl
  • Meer informatie?
  • Contact