Dag van de dijk: 1e proefvaart voetveer BEUNINGEN – SLIJK-EWIJK.

De ‘Dag van de Dijk’ is een jaarlijks evenement op initiatief van Rijkswaterstaat waar iedereen in Nederland kennismaakt met het water in ons landschap. Op deze dag draait het om ontmoeten.

Tijdens de autoloze zondag op 20 september jl. vond de Dag van de Dijk plaats. Het centrale punt was wederom de Steenfabriek in Druten. De fietstocht, die werd aangeboden, ging over de dijken in de gemeenten Druten, Beuningen, Overbetuwe en Neder-Betuwe.

Speciaal voor de Dag van de Dijk is door Uit®waarde een nieuw fiets- en voetveeringezet, dat heeft gevaren tussen Beuningen en Slijk-Ewijk. Deze eerste proefvaart kon alleen mogelijk worden gemaakt dankzij de inzet van de beide oevergemeenten en aannemersbedrijf gebr. Van der Lee. Er zijn maar liefst 712 passagiers overgezet!

Hopelijk is deze dag een eerste stap in de richting van vaste toeristische voetveerverbinding tussen beide plaatsen. Het fiets- en voetveer Druten-Dodewaard heeft deze dag 531 mensen overgezet. Meer algemene informatie zie www.dagvandedijk.nl  

  • © Copyright 2019 Uit®waarde
  • Postbus 6139
  • 4000 HC Tiel
  • Telefoon 0344 - 68 16 44
  • E-mail info@uiterwaarde.nl
  • Meer informatie?
  • Contact