Op 20 mei zijn op het Eiland van Maurik de eerste Blauwe Vlaggen in Nederland uitgereikt voor aan binnenwater gelegen stranden. Twee bedrijven uit de regio Rivierenland hebben hiermee deze Nederlandse primeur in de wacht gesleept!

De Blauwe Vlag is een internationale erkenning voor duurzaam ondernemen. In praktijk betekent dit dat de recreatiebedrijven moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, een hoge mate van veiligheid en de zorg voor de natuur en milieu.
 
Na een voorbereidingsperiode waarin de stranden zijn aangepast aan de geldende strenge criteria hebben recreatiebedrijven Uit®waarde en Betuwestrand Recreatie op deze dag tijdens een feestelijke bijeenkomst de Blauwe Vlag uitgereikt gekregen van VNO-NCW voorzitter, de heer B.E.M. Wientjes.

Betuwestrand uit Beesd is een recreatiebedrijf met een camping, dagstrand en waterskibaan dat vertier biedt voor jong en oud. Voor Uit®waarde gaat de Blauwe Vlag wapperen op dagrecreatiegebied Eiland van Maurik gelegen aan de Nederrijn in Maurik.

Met dit kwaliteitslabel trachten deze recreatiebedrijven zich enerzijds te onderscheiden, maar anderzijds willen zij hun collega’s stimuleren om het goede voorbeeld te volgen. Tevens biedt de Blauwe Vlag de kans om de recreant te betrekken bij het zorg voor natuur en milieu en veiligheid in de vorm van een workshop zoals reddend zwemmen of een verwijzing naar een natuureducatiecentrum. 
 

De Blauwe Vlag is één jaar geldig waardoor het een blijvende inspanning van de ondernemers vraagt. Door het behalen van de Blauwe vlag hopen de recreatiebedrijven dat de gasten in groten getale bij hun komen recreëren!

  • © Copyright 2019 Uit®waarde
  • Postbus 6139
  • 4000 HC Tiel
  • Telefoon 0344 - 68 16 44
  • E-mail info@uiterwaarde.nl
  • Meer informatie?
  • Contact