De Liniepont meert donderdag 1 juli voor het eerst aan bij Fort Everdingen en vaart dan via de Lek naar Fort Honswijk. De openingshandeling wordt verzorgd door Wouter de Jong, gedeputeerde van de provincie Utrecht, en Annelies van der Kolk, gedeputeerde van de provincie Gelderland.

Diezelfde dag wordt op Fort Honswijk, dat een noodrestauratie heeft ondergaan, een expositieruimte geopend. De pont is één van de cruciale verbindingen in het routenetwerk voor fietsers en wandelaars in de regio. Door de Liniepont worden het noordelijke en zuidelijke gedeelte van de Nieuwe Hollandse Waterlinie via de Lek ontsloten en de twee provincies Utrecht en Gelderland met elkaar verbonden. De recreatieve mogelijkheden voor toeristen worden door de pontverbinding uitgebreid. Ook speelt de Liniepont straks een belangrijke rol bij de toegankelijkheid van de forten. Vanaf 2 juli 2010 vaart recreatiebedrijf Uit®waarde de Liniepont tussen Fort Everdingen bij Vianen en Fort Honswijk bij Houten. Vanaf 2011 wordt ook Werk aan ’t Spoel bij Culemborg opgenomen in de vaarroute.

  • © Copyright 2019 Uit®waarde
  • Postbus 6139
  • 4000 HC Tiel
  • Telefoon 0344 - 68 16 44
  • E-mail info@uiterwaarde.nl
  • Meer informatie?
  • Contact