Het fiets- en voetveer Ravenstein – Niftrik  komt weer een stapje dichterbij. Op donderdag 21 april 2011 ondertekenden wethouder H. Hoeksema (gemeente Oss), burgemeester G. Noordewier (gemeente Wijchen) en A. Kwakernaak (directeur Uit®waarde) de exploitatieovereenkomst.

Genieten aan de Maas
“Fietsend en wandelend het prachtige lint van vele kilometers Maasoever ontdekken. Wat is er mooier om Brabant én Gelderland in zo’n tocht te koppelen. Het voetveer Ravenstein-Niftrik maakt dat straks extra aantrekkelijk!”, aldus wethouder Hoeksema.’
 
Mooie fietsrondjes
“We zijn ervan overtuigd dat dit veer net zo vaak gebruikt gaat worden als het veer tussen Batenburg en Demen, die we enkele jaren geleden openden. Door gebruik te maken van de diverse fiets- en voetveren ontstaan mooie fietsrondjes, zodat iedereen die dat wil via een korte of lange route onze prachtige omgeving kan verkennen”, aldus burgemeester Noordewier.
 
Na 36 jaar weer terug en trots op nieuw veer
Directeur Alex Kwakernaak: “We zijn erg blij dat deze veerverbinding na 36 jaar weer terug komt. De nieuwe veerverbinding Ravenstein-Nifitrik is alweer het 11e veer dat in de vaart wordt gebracht door uit®waarde. Uit®waarde exploiteert zelf nu 8 voetveren over de Lek, de Linge, de Waal en de Maas”.

Ondertekening Ravenstein-Niftrik Uiterwaarde

Zomer 2011 eerste vaart
Uit®waarde voert de bedrijfsvoering van deze en 7 andere veerverbindingen. Vanaf komende zomer kan het veer gebruikt worden. Fietsers en wandelaars kunnen voortaan elke zomer met het veer de Maas oversteken tussen Ravenstein en Niftrik. De veerpont, de Vice Versa, is gebouwd in 1955 bij een scheepswerf in Grave. Dit voetveer heeft voorheen gevaren tussen Varik en Heerewaarden (over de Waal).

Bijdragen van beide gemeente en provincies Noord Brabant en Gelderland
De provincies Noord Brabant/Europese Gemeenschap (ELFPO) en Gelderland (subsidie Vitaal Gelderland) nemen een groot deel van de investeringskosten voor hun rekening. De gemeenten Oss en Wijchen hebben aan het recreatiebedrijf uit®waarde de opdracht gegeven om de veerverbinding te exploiteren. Er is een overeenkomst voor minimaal 5 jaar afgesloten, waarbij Oss en Wijchen jaarlijks bijdragen in de kosten voor het exploitatietekort.
  • © Copyright 2019 Uit®waarde
  • Postbus 6139
  • 4000 HC Tiel
  • Telefoon 0344 - 68 16 44
  • E-mail info@uiterwaarde.nl
  • Meer informatie?
  • Contact