Op Hemelvaartsdag 2 juni 2011 vindt de publieksopening plaats van het nieuwe fiets- en voetveer Ravenstein-Niftrik over de Maas. Voor deze dag zijn in samenwerking met het Toeristisch Informatiecentrum Ravenstein fietsroutes uitgezet (17 en 28 km).

Gestart kan worden bij restaurant het Veerhuis te Ravenstein. Route A1: Ravenstein-Niftrik-Lienden-Batenburg-Demen-Ravenstein Route A2: Ravenstein-Demen-Batenburg-Lienden-Niftrik-Ravenstein Route B1: Raventein-Niftrik-Wijchen-Leur-Hernen-Batenburg-Demen-Ravenstein Route B2: Ravenstein-Demen-Batenburg-Hernen-Leur-Wijchen-Niftrik-Ravenstein De routes maken gebruik van de voetveren Ravenstein-Niftrik en Batenburg-Demen.

Op vertoon van de fietskaart is het 2e kaartje van de beide overtochten deze dag gratis. Onderweg komt u langs verschillende bezienswaardigheden. Ook de verschillende horecagelegenheden bieden u op deze dag een speciaal arrangement.

De fietskaart met routes is verkrijgbaar op de volgende locaties: Toeristisch Informatiecentrum Ravenstein, voetveer Ravenstein-Niftrik, Restaurant ’t Veerhuis, Stadsherberg de Keurvorst,  Gasterij De Tijd in Ravenstein, Hotel Restaurant Hoogeerd in Niftrik, Bezoekerscentrum Land van de Heerlijkheden, Restaurant De Leurse Hof in Leur, café de Drie Sterren in Demen, Caféesterij De Toekomst in Hernen, Uitbaeterij de Viersprong in Batenburg en het voetveer Batenburg-Demen.

Het programma met de fietsroutes kunt u hier downloaden.

Het voetveer gaat op 2 juni 2011 (Hemelvaartweekend t/m 5 juni) met een publieksopening in de vaart. Vervolgens vaart het veer het Pinksterweekend (11 t/m 13 juni) en zaterdag 18 juni en zondag 19 juni. Vanaf zaterdag 25 juni wordt er dagelijks gevaren t/m 4 september.

Het vaarseizoen wordt afgesloten met de zaterdagen en zondagen in de maand september. Het voetveer vaart van 10.00 tot 18.00 uur.

  • © Copyright 2019 Uit®waarde
  • Postbus 6139
  • 4000 HC Tiel
  • Telefoon 0344 - 68 16 44
  • E-mail info@uiterwaarde.nl
  • Meer informatie?
  • Contact