Dit jaar gaat het fiets- en voetveer ‘H4-de Weerder’, dat vaart over de Waal tussen Beuningen en Slijk-Ewijk (gemeente Overbetuwe), eerder in de vaart dan vorig jaar. Namelijk vanaf 21 april. Dat maakt Uit®waarde bekend, het bedrijf dat het veer exploiteert voor beide gemeenten.

Wethouders zeer tevreden
Wethouder Frits Witjes (gemeente Overbetuwe): “Dit veer is een groot succes gebleken. Daarom gaat meteen al een wens van fietsers en voetgangers in vervulling om eerder in het voorjaar te gaan varen. Ook heeft de boot een fikse onderhoudsbeurt gekregen. De schippers van Uit®waarde hebben er ook weer zin in. Nog even wachten en dan zetten zij u graag weer over, om zo opnieuw te kunnen genieten van mooie natuur en landschap.”

Wethouder Piet de Klein (gemeente Beuningen): “Bij de ingebruikname van dit fiets- en voetveer heb ik gezegd dat het de weg zal zijn tussen de twee oevers van de gemeenten Overbetuwe en Beuningen. De weg die onze twee prachtig mooie gemeenten toeristisch verbindt op een nostalgische wijze en waar het afgelopen jaar veel gebruik van is gemaakt. Het nieuwe vaarseizoen staat voor de deur en de vrijwilligers van Uit®waarde zetten u met alle plezier en betrokkenheid graag weer over van Beuningen naar Slijk-Ewijk en terug. Veel dank alvast aan al deze vrijwilligers want zij maken het mogelijk dat u ook in 2012 weer geniet van het ‘Rondje Uiterwaarde.”

Alleen op zaterdagen en zondagen
Van 21 april tot en met 24 juni en van 15 tot en met 30 september vaart het veer alleen op zaterdagen en zondagen van 10.00 tot 18.00 uur. Bovendien vaart het veer extra (op de genoemde tijden) op donderdag 17 en vrijdag 18 mei vanwege Hemelvaart en op maandag 28 mei vanwege Pinksteren.

Dagelijks van 30 juni t/m 9 september
Het veer vaart in de zomermaanden van zaterdag 30 juni tot en met zondag 9 september dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur. ’s Ochtends is de eerste afvaart om 10.00 uur vanuit Beuningen. De vaardag wordt afgesloten met een laatste afvaart vanaf Beuningen om 17.30 uur en vanuit Slijk-Ewijk om 17.45 uur.

  • © Copyright 2019 Uit®waarde
  • Postbus 6139
  • 4000 HC Tiel
  • Telefoon 0344 - 68 16 44
  • E-mail info@uiterwaarde.nl
  • Meer informatie?
  • Contact