Als je de natuur langs de rivier op een bijzondere manier wilt ontdekken bieden de struinroutes langs de Waal uitkomst. Struinen door de uiterwaarden: wandelen langs rivierduinen en zandstranden, langs kruiden en bloemen, luisteren naar de golven en onderweg een veldboeket plukken. Het was al mogelijk vanaf Slot Loevestein te struinen tot aan Druten en van Dodewaard tot aan Fort Vuren. Op 4 april jl. werd het vijfde traject Druten, Beuningen, Slijk-Ewijk en Dodewaard officieel geopend. In totaal kan er nu 150 km gestruind worden langs de Waal.

Om het publiek kennis te laten maken met de laatste nieuwe struinroute wordt er op zondag 22 april 2012 van 13.00 uur tot 16.30 uur een familiemiddag; opening struinroute langs de Waal georganiseerd in Beuningen.

Het programma deze middag is als volgt:
· Vanaf de dijk in Beuningen ter hoogte van het voetveer Beuningen-Slijk-Ewijk vindt er 3x een struinexcursie met spelelementen plaats (start om 12.30 uur, 14.00 of 15.30 uur). Duur: 1 ½ uur. Start/eindpunt: aanlegsteiger voetveer Beuningen.

· Doorlopende activiteit voor kinderen (en volwassenen) “vlotjes bouwen” in Het Dijkmagazijn (tijdens openstelling), inclusief begeleiding en materialen. Kinderen kunnen vlotjes uitproberen in de plas tegenover het Dijkmagazijn of bij voetveer.

· Openstelling van Het Dijkmagazijn, vanaf 13.00 tot 16.30 uur, gratis een kopje koffie, thee of sap met een Bunningse Diekske.

· Gratis tasje met informatie over het struinen e.d.

  • © Copyright 2019 Uit®waarde
  • Postbus 6139
  • 4000 HC Tiel
  • Telefoon 0344 - 68 16 44
  • E-mail info@uiterwaarde.nl
  • Meer informatie?
  • Contact