Op zaterdag 15 september, om 10.00 uur is de eerste afvaart van het fiets- en voetveer Rhenen–Lienden over de Nederrijn. Op het voetveer zijn aanwezig leden van het College van Burgemeester en Wethouders van Rhenen. Zij halen hun collega’s uit Buren op aan de Marsdijk voor een gezamenlijke overtocht.

Daarna zal het gezelschap in Restaurant – Lounge Tanteloes, Veerplein 1 in Rhenen met elkaar van gedachten wisselen over de wenselijkheid van deze toeristische veerverbinding. Raadsleden uit beide gemeenten zijn uitgenodigd om hierover mee te praten en kennis te maken met de ‘overburen’. Deze bijeenkomst begint om 10.30 uur.
 
Deze proefvaart vloeit voort uit een initiatief van de gemeenten Rhenen en Buren om de haalbaarheid van een toeristisch voetveer nader te onderzoeken. Recent zijn de oevergemeenten in gesprek geraakt met uit®waarde, exploitant van 8 fiets- en voetveren. De haalbaarheid van een voetveerverbinding is nader onderzocht. Een van de conclusies is dat een week proefvaren aanvullende informatie zal opleveren.
 
Het voetveer vaart tot en met zondag 23 september 2012. Voor deze week is gekozen in het kader de Europese Mobiliteitsweek en de Dag van de Dijk. De vaartijden zijn van 10.00 – 18.00 uur. Het tarief voor fietsers en voetgangers is € 1,00.
  • © Copyright 2019 Uit®waarde
  • Postbus 6139
  • 4000 HC Tiel
  • Telefoon 0344 - 68 16 44
  • E-mail info@uiterwaarde.nl
  • Meer informatie?
  • Contact