Tijdens de vrijwilligersdag in Restaurant De Betuwe in Tiel zijn door wethouder Schuurman van de gemeente Neder-Betuwe de aantallen passagiers van de voetveren in het Rivierengebied 2012 bekend gemaakt. Nog nooit eerder werden er zoveel passagiers overgezet.

Nieuw was dit jaar het voetveer Rhenen-Lienden over de Neder-Rijn dat op verzoek van de gemeenten Rhenen en Buren bij wijze van proef een 9-tal dagen heeft gevaren in de maand september. Er werden in deze korte tijd 821 mensen overgezet.

De fiets- en voetveren Varik-Heerewaarden, Druten-Dodewaard en Beuningen-Slijk-Ewijk (over de Waal) hebben 41.948 betalende passagiers overgezet. De fiets- en voetveren Batenburg-Demen, Ravenstein-Niftrik en Pontje Ham (over de Maas) hebben in 2012 tezamen 24.315 passagiers overgezet.

De veerverbinding Heukelum-Galgenwaard (over de Linge) zette 5.033 passagiers over.

De Liniepont (over de Lek) heeft 4.451 mensen overgezet. Dit veer vaart tussen Fort Honswijk, Werk aan het Spoel en Fort Everdingen.

In totaal werden er in het Rivierengebied 75.747 recreanten overgezet. Dit zijn er 13.373 meer dan in 2011. Kinderen t/m 12 jaar worden onder begeleiding gratis overgezet. Klik hier voor het schema met de aantallen betalende passagiers.

In april 2013 start het nieuwe vaarseizoen. 

  • © Copyright 2019 Uit®waarde
  • Postbus 6139
  • 4000 HC Tiel
  • Telefoon 0344 - 68 16 44
  • E-mail info@uiterwaarde.nl
  • Meer informatie?
  • Contact