De gemeenten Rhenen en Buren hebben besloten dat er een nieuwe recreatieve veerverbinding komt over de Neder-Rijn. Tussen Rhenen en Lienden gaat vanaf 29 juni 2013 een nieuw fiets- en voetveer in de vaart. De officiële opening vindt plaats op 28 juni. Uit®waarde gaat deze nieuwe veerverbinding exploiteren.

Tijdens de mobiliteitsweek van 2012 heeft het voetveer ook gevaren tussen Rhenen en Lienden. Dat was een groot succes. De verwachting is dat deze veerverbinding een stimulans is voor het toerisme in het Rivierenland en de Utrechtse Heuvelrug.

Naast de gemeenten Rhenen en Buren dragen de provincies Utrecht en Gelderland en de Regio Rivierenland financieel bij aan het veer.

Het fiets- en voetveer Rhenen-Lienden vaart vanaf 29 juni 2013 dagelijks over de Neder-Rijn tussen Restaurant Tanteloes aan de Veerweg te Rhenen en de Marsdijk in Lienden.

  • © Copyright 2019 Uit®waarde
  • Postbus 6139
  • 4000 HC Tiel
  • Telefoon 0344 - 68 16 44
  • E-mail info@uiterwaarde.nl
  • Meer informatie?
  • Contact