Nacht van de Nacht 2013: Vier samen met K3Delta, Staatsbosbeheer en Uit®waarde de schoonheid van de duisternis in Slijk-Ewijk.

Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. Jaarlijks worden miljoenen euro’s verspild door inefficiënte verlichting. Slecht afgeschermde lichtbronnen veroorzaken veel stoorlicht dat niet op wegen of straten valt, maar omhoog straalt. Niet alleen mensen hebben last van teveel licht. Ook voor dieren en planten is het belangrijk dat de nachten duister blijven. Duisternis is net als stilte en ruimte een van de oerkwaliteiten van het landschap. Een overdaad aan licht verstoort het bioritme van allerlei organismen en kan een heel ecosysteem ontwrichten.

Om de schoonheid van de nacht te benadrukken en aandacht te vragen voor de gevolgen van lichthinder, organiseren de Natuur- en Milieufederaties jaarlijks de Nacht van de Nacht. Dit jaar vindt de Nacht van de Nacht plaats op zaterdag 26 oktober 2013, de nacht waarop de wintertijd ingaat. Vanzelfsprekend dragen K3Delta, Staatsbosbeheer en Uit®waarde graag haar steentje bij en organiseren tijdens de Nacht van de Nacht een duistere wandeling in Slijk-Ewijk. Gaat u mee op zoek naar de schoonheid van de duisternis?

De wandeling start om 19.30 uur vanaf de parkeerplaats van Strandpark Slijk-Ewijk aan de Valburgsestraat 45. Onder begeleiding van natuurgidsen kunt u de schoonheid en de stilte van de duisternis ervaren en zult u merken hoeveel u nog kunt zien zonder licht van buitenaf. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. De avond wordt in stijl afgesloten met een bijpassend hapje en een drankje op het strandje bij de parkeerplaats. De wandeling is ook geschikt voor kinderen vanaf zes jaar, mits onder begeleiding. Zij kunnen onder andere na afloop genieten van warme chocolademelk en zelf geroosterde marshmellows.

Opgeven hoeft niet; de wandeling gaat in ieder geval door. Houd wel rekening met gepaste kleding en schoeisel afhankelijk van het weertype.

Heeft u op voorhand vragen? Wij staan u graag te woord. U kunt ons bereiken via telefoonnummer 024 348 88 69.

Wij kijken ernaar uit. U ook? Graag tot ziens in het donker!

  • © Copyright 2019 Uit®waarde
  • Postbus 6139
  • 4000 HC Tiel
  • Telefoon 0344 - 68 16 44
  • E-mail info@uiterwaarde.nl
  • Meer informatie?
  • Contact