Op woensdag 1 juli 2015 gaat het Renkumse Veer, een nieuw veer over de Neder-Rijn, in de vaart. Het fiets- en voetveer gaat varen tussen Renkum en Heteren. Op verzoek van de oevergemeenten Renkum en Overbetuwe exploiteert Uit®waarde dit voetveer.

 

De gemeente Renkum heeft in haar coalitieakkoord afgesproken dat wij de toeristische recreatieve band van onze dorpen met de rivier versterken. Met de komst van het Renkumse Veer hebben wandelaars en fietsers de mogelijkheid om beide kanten van de Neder-Rijn te ontdekken. Hiermee hopen wij een positieve impuls te geven aan deze sector.

Wethouder Wijnte Hol zet zich in om de Betuwe op de kaart te zetten als aantrekkelijk gebied: “ Het Renkumse Veer vergroot de recreatiemogelijkheden voor onze eigen inwoners én voor bezoekers van buiten de gemeente.” 

Op 1 juli, vanaf 13.00 uur is het publiek welkom om kennis te maken met de nieuwe veerverbinding. In Renkum, rondom de Veerweg, wordt een kleine markt met activiteiten voor de kinderen georganiseerd.

Nadere informatie is te vinden op www.uiterwaarde.nl (pontjes) en op Facebook (renkumse veer).

  • © Copyright 2019 Uit®waarde
  • Postbus 6139
  • 4000 HC Tiel
  • Telefoon 0344 - 68 16 44
  • E-mail info@uiterwaarde.nl
  • Meer informatie?
  • Contact