Op vrijdag 2 oktober jl. heeft de Gelderse gedeputeerde Jan Jacob van Dijk in aanwezigheid van ruim 40 bestuurders, vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en belangenorganisaties letterlijk de eerste stap gezet in het nieuwe Wandelkeuzenetwerk Rivierenland. 

 

1000 Kilometer aan bewegwijzerde wandelroutes worden nu met elkaar verbonden in één samenhangend netwerk. In een paneldiscussie werd gesproken over de kansen die het netwerk biedt voor de regio. Gedeputeerde Van Dijk: “Het wandelnetwerk is een perfecte bijdrage aan de toeristische infrastructuur en draagt bij aan onze positie als wandelprovincie. Het biedt het bedrijfsleven kansen om hier optimaal op in te spelen met bijvoorbeeld arrangementen en eigen routes.” Ook het belang van structurele samenwerking en de relatie tussen onderhoud, beheer, monitoring en promotie en marketing van het netwerk kwamen deze ochtend aan bod.

Het wandelkeuzenetwerk
1000 Kilometer aan wandelroutes worden nu met elkaar verbonden in één wandelkeuzenetwerk. Het herkenbare bewegwijzeringssysteem zorgt ervoor dat wandelaars hun eigen route kunnen samenstellen, die kan variëren van een korte wandeling tot een meerdaagse tocht. Bestaande (thema-) routes zoals de Lange Afstand Wandelingen (LAW’s) Streekpaden, Klompenpaden en Struinroutes zijn in het netwerk geïntegreerd. 

Voor zowel de ontwikkeling, en plaatsing als het onderhoud en beheer van het netwerk is Uit®waarde verantwoordelijk. Hoofd Routebureau Piet Smits van Uit®waarde: “Als organisatie werken wij hard aan de toeristische infrastructuur van Rivierenland. Er waren al veel wandelroutes in Rivierenland, maar het netwerk ontbrak en er was weinig samenhang. Door dit Wandelkeuzenetwerk laten we wandelaars kennismaken met die delen van Rivierenland waar je het mooist kunt wandelen. Hiermee zetten we de regio echt als wandelgebied op de kaart. Want zeg nu zelf: als je over de dijk loopt is het toch alsof je een eretribune betreedt. Je wandelt heerlijk hoog en aan twee kanten zie je een totaal ander landschap. Zo mooi is Rivierenland als wandelgebied.”

Aanwinst voor de regio
Het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland neemt de promotie van het netwerk voor zijn rekening. Jeroen van Noort: “Het netwerk is een absolute aanwinst voor onze regio. Bezoekers kennen Rivierenland vooral van het omvangrijke fietsroutenetwerk. Met de aanleg van het wandelnetwerk richten we ons nu ook op de wandelaar, die verrast zal zijn door ons unieke rivierenlandschap met zijn bloesem, fruit, pittoreske dorpjes, kastelen en forten. Sinds vandaag is de website www.wandeleninrivierenland.nl live met diverse themaroutes, tips en informatie. Ook offline doen we het nodige om wandelaars naar onze regio toe te trekken. Er komt een speciale wandelkrant die we gaan uitdelen op de Fiets- en Wandelbeurs op 20 en 21 februari 2016. Daarnaast mikken we op publicitaire aandacht in wandelbladen als Te Voet en Op Lemen Voeten.”

Over RBT Rivierenland en Uit®waarde
Uit®waarde zet zich in voor de ontwikkeling van de toeristische recreatieve infrastructuur in Rivierenland. In die hoedanigheid is Uit®waarde verantwoordelijk voor het opzetten, onderhoud en beheer van het Wandelkeuzenetwerk, dat naar verwachting eind 2015 gereed zal zijn. RBT Rivierenland werkt samen met overheden, bedrijfsleven en organisaties met als hoofddoel het bevorderen van bestedingen en werkgelegenheid in de toeristische sectoren verzorgt de marketing en promotie van o.a. wandelen in de regio.

Kijk voor meer informatie op Wandeleninrivierenland.nl

  • © Copyright 2019 Uit®waarde
  • Postbus 6139
  • 4000 HC Tiel
  • Telefoon 0344 - 68 16 44
  • E-mail info@uiterwaarde.nl
  • Meer informatie?
  • Contact