Op zaterdag 20 en zondag 21 februari zijn het Regionaal Bureau voor Toerisme Rivierenland en Uit®waarde met een gezamenlijke stand aanwezig op de Fiets en Wandelbeurs in de Jaarbeurs te Utrecht. Doel is om bezoekers te informeren over het nieuwe Wandelnetwerk Rivierenland. Het netwerk brengt 1000 kilometer aan wandelroutes samen, met elkaar verbonden door handige en makkelijk herkenbare bewegwijzering. Of je nu een ommetje wilt maken of lekker wilt gaan struinen, alleen of met elkaar, voor een paar uur of een paar dagen: alles kan!

Wandelmogelijkheden in overvloed
Het wandelnetwerk Rivierenland bestaat uit 500 kilometer reeds bestaande ‘merkenpaden’ zoals Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW’s), Streekpaden, Struinroutes, Boerenland- en Klompenpaden. Daarnaast zijn er nieuwe wandelroutes van 5 tot 8 kilometer. In het totale netwerk zijn ook voetveren en Toeristische Overstappunten (TOP’s) opgenomen, zodat deze samen met de routes één geheel vormen. Je verkent nu dus nog makkelijker te voet de Betuwe, de Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal.

 

Voor zowel de ontwikkeling, plaatsing als het onderhoud en beheer van het netwerk is Uit®waarde verantwoordelijk. Hoofd Routebureau Piet Smits van Uit®waarde: “Als organisatie werken wij hard aan de toeristische infrastructuur van Rivierenland. Er waren al veel wandelroutes in Rivierenland, maar het netwerk ontbrak en er was weinig samenhang. Door dit Wandelkeuzenetwerk laten we wandelaars kennismaken met die delen van Rivierenland waar je het mooist kunt wandelen. Hiermee zetten we de regio echt als wandelgebied op de kaart. Want zeg nu zelf: als je over de dijk loopt is het toch alsof je een eretribune betreedt. Je wandelt heerlijk hoog en aan twee kanten zie je een totaal ander landschap. Zo mooi is Rivierenland als wandelgebied.”
Aanwinst voor de regio
Het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland neemt de promotie van het netwerk voor zijn rekening. Jeroen van Noort: “Het netwerk is een absolute aanwinst voor onze regio. Bezoekers kennen Rivierenland vooral van het omvangrijke fietsroutenetwerk. Met de aanleg van het wandelnetwerk richten we ons nu ook op de wandelaar, die verrast zal zijn door ons unieke rivierenlandschap met zijn bloesem, fruit, pittoreske dorpjes, kastelen en forten.”

Op de website www.wandeleninrivierenland.nl vind je diverse themaroutes, tips en informatie.

Presentatie op de Fiets- en Wandelbeurs
De stand van Wandelninrivierenland.nl is te vinden in Hal 3 van de Fiets en Wandelbeurs in de Jaarbeurs te Utrecht (standnummer 3.B 64). De Fiets- en Wandelbeurs is geopend van 10.00-17.00 uur. Naast het Wandelnetwerk is Rivierenland ook vertegenwoordigd op de stand van Gelderland Levert je Mooie Streken (Hal 3, nr. 3.A.30-39).

  • © Copyright 2019 Uit®waarde
  • Postbus 6139
  • 4000 HC Tiel
  • Telefoon 0344 - 68 16 44
  • E-mail info@uiterwaarde.nl
  • Meer informatie?
  • Contact