Als gevolg van de extreme regenval van afgelopen week in het stroomgebied van de Rijn en Maas in Duitsland en België worden we geconfronteerd met hoge waterstanden en grote stroomsnelheden op de Neder-Rijn, de Waal en de Maas.

Om deze reden zijn onze voetveren over de Maas, Waal en Neder-Rijn gestremd. Het voetveer over de Lek is gestremd vanwege laag water. Op deze rivier zijn de stuwen open gezet om het water stroomopwaarts goed af te kunnen voeren met als gevolg laag water achter de stuwcomplexen.
 
De volgende veerverbindingen zijn gestremd:
 – Beuningen-Slijk Ewijk (Waal)
 – Druten-Dodewaard (Waal)
 – Varik-Heerewaarden (Waal)
 – Ravenstein-Niftrik (Maas) – nog niet definitief 
 – Batenburg-Demen (Maas) – nog niet definitief
 – Rhenen-Lienden (Neder-Rijn)
 – Renkum-Heteren (Neder-Rijn)
 – Liniepont over de Lek (Culemborg-Houten)
 
  • © Copyright 2019 Uit®waarde
  • Postbus 6139
  • 4000 HC Tiel
  • Telefoon 0344 - 68 16 44
  • E-mail info@uiterwaarde.nl
  • Meer informatie?
  • Contact