Zondag 14 augustus aanstaande worden op de Maaslanden (recreatiegebied De Gouden Ham) te Appeltern de Maas en Waalse Oogstdagen met onder andere het spectaculaire NK hooien georganiseerd. Dit is een jaarlijks terugkerend gebeuren in de regio Maas en Waal dat dit jaar voor de 10e editie gaat.

Boeren, burgers en buitenlui worden dan samen gebracht in een prachtige omgeving met volop gratis vermaak.
De oogstdagen beginnen om 10.30 uur met een Oogstdankviering. Om 11.00 uur starten de doorlopende activiteiten, zoals de streekmarkt en kinderboerderij. De wedstrijdelementen volgen om 12.00 uur met de verschillende onderdelen met tussendoor dans en muziek.
Het NK hooien en de boerendriekamp zijn twee wedstrijdelementen van deze dag. Bij het NK hooien moeten teams als eerste een hooibalen piramide bouwen. Daarna moet er tegen een ander team gestreden worden door hooibalen op te steken op een platte rijdende wagen. Wie bouwt er zo snel mogelijk een stabiel geladen wagen met hooi? Alles komt aan op kracht, behendigheid, samenwerking en snelheid. Blijft de hooistapel overeind als ze over verschillende hindernissen naar de eindstreep gaan? Bij de boerendriekamp moeten de teams een boerensurvivalrun doorstaan en meten hun krachten bij het touwtrekken. Er zullen zowel heren als dames teams strijden voor de prijs en de welbekende eer.
Verder zal er een streekmarkt zijn waarbij lokale ondernemers hun producten verkopen. Ook zullen er verschillende ambachten te zien zijn, dit jaar onder meer een kettingboomzager en mandenvlechter. Op het Landbouwplein kunnen de bezoekers tractoren en landbouwmachines bekijken van vroeger en nu. De kinderen worden vermaakt op de heuse kinderboerderij en op de stormbaan van strobalen. Meer info: zie www.oogstdagen.eu

  • © Copyright 2019 Uit®waarde
  • Postbus 6139
  • 4000 HC Tiel
  • Telefoon 0344 - 68 16 44
  • E-mail info@uiterwaarde.nl
  • Meer informatie?
  • Contact