Dit evenement wordt al weer voor de achtste keer in samenwerking met bijna alle Italiaanse merkenclubs en de SAM georganiseerd.
Zondag, 28 augustus van 10.00 tot 16.00 uur beloofd het weer een drukte van belang te worden op het recreatiegebied “De Meent” aan de Klassenburgerstraat 5a te Beusichem.

 

Bijna alle Nederlandse Italiaanse merkenclubs presenteren zich. Hierdoor is het mogelijk om te horen en te zien wat hun merk zo bijzonder maakt en met hoeveel passie zij zich voor hun merk inzetten
Zo’n 30 stands worden bemand door Italiaanse motordealers, leveranciers van onderdelen en live-style.
Een aantal exclusieve motorfietsen zullen aanwezig zijn, van specials tot klassieke racers. Vorig jaar was Jan Huberts, onze speciale gast en zoals het nu uitziet, zal er weer een grootheid uit de internationale motorwereld acte de presence geven. Ten tijde van de sluitingsdatum van deze STRADA moeten we nog e.e.a. onder de pet houden, maar het ziet er goed uit. De Laverda Club Nederland viert dit jaar haar 35-jarige jubileum en zal daarom extra in het zonnetje worden gezet tijdens deze Ital-dag.
Zeer waarschijnlijk zal er weer een tentoonstelling zijn van een aantal racers uit de roemruchte BOTT-klasse en we werken nog aan een aantal andere roemruchte racers uit de laatste decennia.
Het geheel wordt met lekkere muziek omkleedt en de catering zal ook weer top zijn met een speciaal Italiaans tintje.
De firma Loxam Workx stelt weer belangeloos dranghekken, vaste ondergrond en andere attributen om het evenement in goede banen te leiden ter beschikking gesteld.

De Ducati Promotietruck zal weer aanwezig zijn met een aantal modellen waarmee een proefrit kan worden gemaakt. Als het even meezit, staan er dit jaar ook speciale Italiaanse elektrische sportmotoren klaar om uit te proberen.

Op dit evenement komen ieder jaar weer duizenden bezoekers af waarvan velen met een Italiaanse motorfiets die zij op het terrein mogen stallen. De bijzondere fietsen worden geselecteerd en krijgen een speciale plaats in het Parc Fermé. Dit jaar hebben we het klassement iets aangepast en dingen ze mee voor de prijs voor de mooiste Italiaanse motor van de periodes vòòr 1970, tussen 1980 en 1990 en vanaf 1990. De deskundige jury bestaande uit Ivar de Gier en Hans Smit maakt de keuze. Daarnaast is er een nog een nieuwe categorie: de publieksprijs voor de meest speciale retrobike of caféracer. Hierbij speelt leeftijd of kostprijs geen rol, creativiteit staat voorop en er moet een duidelijke Italiaanse afkomst aanwezig zijn. Dus trek je ruitjeshemd maar aan, laat je beste hipsterbaard staan en kom met je pronkstuk naar de Ital-dag!
Ook dit jaar zal de in 2013 geïntroduceerde Jan van Dijk bokaal weer worden uitgereikt aan de meest bijzondere Ducati.

Doordat we dit evenement op een recreatieterrein organiseren is het bij mooi weer mogelijk om een frisse duik te nemen en gebruik te maken van alle atracties die op dit terrein aanwezig zijn.

Voor bezoekers die met de auto of een niet Italiaanse motorfiets komen zijn er buiten het terrein voldoende parkeerterreinen ingericht waar u door onze vrijwilligers naar toe wordt verwezen.

A propo vrijwilligers: we hebben nog een behoorlijk tekort om alles in goede banen te leiden. Dus voel je je geroepen, meldt je dan aan bij één van de onderstaande contactpersonen of op onderstaand mailadres. Ook als je niet de hele dag kan, ben je van harte welkom, alle hulp is welkom.
Vrijwilligers worden uiteraard goed verzorgd met eten en drinken en natuurlijk sta je met je neus boven op al dit moois!

  • © Copyright 2019 Uit®waarde
  • Postbus 6139
  • 4000 HC Tiel
  • Telefoon 0344 - 68 16 44
  • E-mail info@uiterwaarde.nl
  • Meer informatie?
  • Contact