Nieuw Record aantal overzettingen pontjes Uit®waarde

Het record aantal overzettingen van vorig jaar is, geheel tot onze grote verrassing, dit jaar wederom verbroken. Ondanks het hoge water in juni, waardoor in deze maand nauwelijks gevaren is, is wederom een nieuw record aantal overzettingen gerealiseerd. 

De 10 recreatieve fiets- en voetveren in het Rivierengebied hebben in 2016: 114.596 passagiers overgezet (2015:108.653). Het mooie weer in september en het langer doorvaren in deze maand hebben het verlies van juni ruimschoots gecompenseerd.

Tijdens de jaarlijkse Vrijwilligersdag 2016 zijn de aantallen passagiers van de fiets- en voetveren van Uit®waarde over de vaarperiode feestelijk bekend gemaakt. 
De fiets- en voetveren over de Waal: Varik-Heerewaarden, Druten-Dodewaard en Beuningen-Slijk-Ewijk hebben 44.349 passagiers overgezet. De pont Druten-Dodewaard is dit jaar wederom de verbinding waar de meeste personen zijn overgezet (totaal: 17.176). 
De Maaspontjes, dit zijn de fiets- en voetveren Batenburg-Demen, Ravenstein-Niftrik en Pontje Ham, hebben samen 33.471 vervoerd. Opmerkelijk is dat het pontje Batenburg-Demen ruim 5.000 wandelaars heeft overgezet. Dit heeft alles te maken met de nieuw uitgezette NS wandeltocht Land van Ravenstein. 
De Neder-Rijn pontjes Rhenen-Lienden en het Renkumse Veer zette tezamen dit jaar 21.833 passagiers over. De Liniepont (over de Lek) heeft 4.635 personen overgezet. Dit pontje maakt onderdeel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en vaart tussen Werk aan het Spoel – Fort Everdingen – Werk aan de Groeneweg.
Het veer Heukelum-Galgenwaard (over de Linge) zette 10.308 passagiers over.

In het voorjaar van 2017 start het nieuwe uitgebreide vaarseizoen. De exacte nieuwe vaardagen en tijden zullen te zijner tijd op www.uiterwaarde.nl bekend worden gemaakt.

OPROEP:
In verband met het uitbreiden van het vaarseizoen zijn we dringend op zoek naar schippers die op de Waal mogen varen en beschikken over een groot vaarbewijs en/of Rijnpatent. Heeft u zin om ons vrijwilligersteam te komen versterken, neem dan contact met ons op. 

Overzicht  tot en met 2016 fiets- en voetveren Uit®waarde

 

 

  • © Copyright 2019 Uit®waarde
  • Postbus 6139
  • 4000 HC Tiel
  • Telefoon 0344 - 68 16 44
  • E-mail info@uiterwaarde.nl
  • Meer informatie?
  • Contact