MAAS EN WAALSE OOGSTAGEN;

feest van herkenning van het plattelandsleven.

Als de zomer op zijn hoogtepunt is wordt er door de boeren geoogst. Een fenomeen dat al zo oud is als de mensheid zelf. Zo belangrijk dat het ook nu nog vol vreugde en dankbaarheid wordt gevierd. Stichting Maas en Waalse Oogstdagen organiseert op zaterdag 12 en zondag 13 augustus de Maas en Waalse Oogstdagen. Op het terrein van Uiterwaarde op de Gouden Ham bij Appeltern wordt dit gratis, zomerse en feestelijke evenement op touw gezet, wat al sinds jaar en dag vele bezoekers van alle leeftijden trekt.

Boeren presenteren zich aan het publiek met een streekmarkt waar lokale en hoogwaardige producten worden verkocht. Een aantal agrarische activiteiten uit tijden van weleer zoals klompen maken, manden vlechten en een molenaar demonstratie herleven op het ambachtsplein en nemen je mee naar grootmoeders tijd. Met demonstraties van oude tractoren en landbouwmachines en een demonstratie schapen drijven is er volop vertier op het demonstratieveld. De moderne landbouw is te bewonderen op Jans Landbouwplein, zoals GPS bestuurde graaf-  en grondverzetmachines en een filmimpressie over de inzet van drones. Men toont er het laatste in de Hightech ontwikkelingen van landbouwmechanisatie.

Het NK Hooien en de Boerendriekamp zorgen steeds weer voor grote hilariteit en spektakel voor jong en oud publiek. Teams strijden tegen elkaar om de eer. Ze stropen de mouwen op, spugen in hun handen en nemen de hooigaffel ter hand. Wie stapelt de hoogste en stevigste wagen hooi die foutloos en snel een parcours aflegt? Behendigheid, kracht en samenwerking worden getest. Nog meer spektakel is er met de FOX SPORT voetbalwand, gesponsord door Uiterwaarde, waar bezoekers hun voetbaltalent kunnen uitproberen.

Op de feestavond voorafgaand aan de Oogstdagen, is er voor de teams al een kennismaking en krachtmeting. Ze dagen elkaar uit op de rodeostier, bij het spijkerbroek hangen en spijkermeppen. Deze teampresentatie vindt plaats op het terrein van “Riverside” op de kop van de Maaslanden. Na deze feestelijke avond met muziek van een DJ, kunnen de teams overnachten in een tent op het terrein om de volgende dag op tijd en fris aan de start van het NK Hooien en de Boerendriekamp te verschijnen. De avond begint om 19.30 uur met een Oogstdankviering, een dienst van woord en gebed in het strandpaviljoen. De opbrengst van de collecte is geheel voor Stichting KIKA (kinderen kankervrij).

Op de zondag neemt Gerrit Baars met zijn eierbakmachine deel aan het evenement. De opbrengst daarvan gaat ook in zijn geheel naar deze organisatie. Verder is het evenement Maas en Waalse Oogstdagen en het parkeren geheel gratis. Vanaf Camping Het Groene Eiland vaart er zondag een voetpontje voor de campinggasten.

Agrarisch Maas en Waal presenteert zich en pakt uit in het tweede weekend van augustus. Feest, gezelligheid, nostalgie van het boerenleven en goede doelen komen er samen….een bezoek meer dan waard.

Boeren presenteren zich aan het publiek met een streekmarkt waar lokale en hoogwaardige producten worden verkocht. Een aantal agrarische activiteiten uit tijden van weleer zoals klompen maken, manden vlechten en een molenaar demonstratie herleven op het ambachtsplein en nemen je mee naar grootmoeders tijd. Met demonstraties van oude tractoren en landbouwmachines en een demonstratie schapen drijven is er volop vertier op het demonstratieveld. De moderne landbouw is te bewonderen op Jans Landbouwplein, zoals GPS bestuurde graaf-  en grondverzetmachines en een filmimpressie over de inzet van drones. Men toont er het laatste in de Hightech ontwikkelingen van landbouwmechanisatie.

Het NK Hooien en de Boerendriekamp zorgen steeds weer voor grote hilariteit en spektakel voor jong en oud publiek. Teams strijden tegen elkaar om de eer. Ze stropen de mouwen op, spugen in hun handen en nemen de hooigaffel ter hand. Wie stapelt de hoogste en stevigste wagen hooi die foutloos en snel een parcours aflegt? Behendigheid, kracht en samenwerking worden getest. Nog meer spektakel is er met de FOX SPORT voetbalwand, gesponsord door Uiterwaarde, waar bezoekers hun voetbaltalent kunnen uitproberen.

Op de feestavond voorafgaand aan de Oogstdagen, is er voor de teams al een kennismaking en krachtmeting. Ze dagen elkaar uit op de rodeostier, bij het spijkerbroek hangen en spijkermeppen. Deze teampresentatie vindt plaats op het terrein van “Riverside” op de kop van de Maaslanden. Na deze feestelijke avond met muziek van een DJ, kunnen de teams overnachten in een tent op het terrein om de volgende dag op tijd en fris aan de start van het NK Hooien en de Boerendriekamp te verschijnen. De avond begint om 19.30 uur met een Oogstdankviering, een dienst van woord en gebed in het strandpaviljoen. De opbrengst van de collecte is geheel voor Stichting KIKA (kinderen kankervrij).

Op de zondag neemt Gerrit Baars met zijn eierbakmachine deel aan het evenement. De opbrengst daarvan gaat ook in zijn geheel naar deze organisatie. Verder is het evenement Maas en Waalse Oogstdagen en het parkeren geheel gratis. Vanaf Camping Het Groene Eiland vaart er zondag een voetpontje voor de campinggasten.

Agrarisch Maas en Waal presenteert zich en pakt uit in het tweede weekend van augustus. Feest, gezelligheid, nostalgie van het boerenleven en goede doelen komen er samen….een bezoek meer dan waard.

 

Boeren presenteren zich aan het publiek met een streekmarkt waar lokale en hoogwaardige producten worden verkocht. Een aantal agrarische activiteiten uit tijden van weleer zoals klompen maken, manden vlechten en een molenaar demonstratie herleven op het ambachtsplein en nemen je mee naar grootmoeders tijd. Met demonstraties van oude tractoren en landbouwmachines en een demonstratie schapen drijven is er volop vertier op het demonstratieveld. De moderne landbouw is te bewonderen op Jans Landbouwplein, zoals GPS bestuurde graaf-  en grondverzetmachines en een filmimpressie over de inzet van drones. Men toont er het laatste in de Hightech ontwikkelingen van landbouwmechanisatie.

Het NK Hooien en de Boerendriekamp zorgen steeds weer voor grote hilariteit en spektakel voor jong en oud publiek. Teams strijden tegen elkaar om de eer. Ze stropen de mouwen op, spugen in hun handen en nemen de hooigaffel ter hand. Wie stapelt de hoogste en stevigste wagen hooi die foutloos en snel een parcours aflegt? Behendigheid, kracht en samenwerking worden getest. Nog meer spektakel is er met de FOX SPORT voetbalwand, gesponsord door Uiterwaarde, waar bezoekers hun voetbaltalent kunnen uitproberen.

Op de feestavond voorafgaand aan de Oogstdagen, is er voor de teams al een kennismaking en krachtmeting. Ze dagen elkaar uit op de rodeostier, bij het spijkerbroek hangen en spijkermeppen. Deze teampresentatie vindt plaats op het terrein van “Riverside” op de kop van de Maaslanden. Na deze feestelijke avond met muziek van een DJ, kunnen de teams overnachten in een tent op het terrein om de volgende dag op tijd en fris aan de start van het NK Hooien en de Boerendriekamp te verschijnen. De avond begint om 19.30 uur met een Oogstdankviering, een dienst van woord en gebed in het strandpaviljoen. De opbrengst van de collecte is geheel voor Stichting KIKA (kinderen kankervrij).

Op de zondag neemt Gerrit Baars met zijn eierbakmachine deel aan het evenement. De opbrengst daarvan gaat ook in zijn geheel naar deze organisatie. Verder is het evenement Maas en Waalse Oogstdagen en het parkeren geheel gratis. Vanaf Camping Het Groene Eiland vaart er zondag een voetpontje voor de campinggasten.

Agrarisch Maas en Waal presenteert zich en pakt uit in het tweede weekend van augustus. Feest, gezelligheid, nostalgie van het boerenleven en goede doelen komen er samen….een bezoek meer dan waard.

Kijk voor meer informatie op www.oogstdagen.eu of volg ons op FB.

 

  • © Copyright 2019 Uit®waarde
  • Postbus 6139
  • 4000 HC Tiel
  • Telefoon 0344 - 68 16 44
  • E-mail info@uiterwaarde.nl
  • Meer informatie?
  • Contact