Een stukje Romeinse geschiedenis komt naar de Overbetuwe. Van 7 mei tot en met 4 juni ligt een replica van het Romeins Galeischip Victoria in het recreatiegebied Strandpark Slijk-Ewijk. Een schip van 16 meter lang en 2,8 meter breed. Inclusief schipper en stuurman was zij bewapend met een totale bemanning van 22 personen. De mast bereikt een hoogte van 9 meter.

 

Gedurende de openingstijden van Watergoed is iedereen van harte welkom om het schip te komen bekijken. Basisscholen in de gemeente Overbetuwe ontvangen specifiek lesmateriaal en krijgen een bezoek aan het schip aangeboden.

Wilt u ook graag een bezoek brengen met daarbij een Romeinse introductie inclusief een stukje varen? Op zondag 13 mei, 20 mei, 27 mei en 3 juni kunt u om 11.00 uur aansluiten. De kosten voor deze beleving bedragen € 7,50 per persoon. Geschikt voor het hele gezin en reserveren is niet noodzakelijk.

De officiële opening van de Victoria is op woensdag 9 mei van 16.00 tot 18.00 uur bij Watergoed. De nieuwe wethouder van Cultuur en de Kinderburgemeester verzorgen deze opening gezamenlijk. Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Bovenstaande kan gerealiseerd worden door een samenwerking vanuit de gemeente Overbetuwe, Watergoed, Romeinen.nu en Uit®waarde.

Kijk voor meer informatie op www.watergoed.nl/galeischip

  • © Copyright 2019 Uit®waarde
  • Postbus 6139
  • 4000 HC Tiel
  • Telefoon 0344 - 68 16 44
  • E-mail info@uiterwaarde.nl
  • Meer informatie?
  • Contact