MOOIE AANTALLEN OVERZETTINGEN PONTJES UIT®WAARDE
De zomer van 2018 zal de geschiedenis ingaan als erg lang en zonnig en zal bekend blijven als de zomer met extreem lage waterstanden in met name Waal en Lek.

Als gevolg van die laatste situatie zijn vier van onze voetveertjes langdurig gestremd geweest met als resultaat ietwat lagere aantallen passagiers dan gehoopt.
Tijdens de jaarlijkse afsluiting van het verenseizoen, de zogenaamde vrijwilligers dag, zijn de uiteindelijke aantallen passagiers van de fiets- en voetveren van Uit®waarde bekend gemaakt.
De tien toeristische voetveren in Rivierengebied hebben dit jaar ruim 121.000 passagiers overgezet!
De fiets- en voetveren over de Waal tussen Varik-Heerewaarden, Druten-Dodewaard en Beuningen-Slijk-Ewijk hebben samen 38.622 passagiers overgezet.
De Maaspontjes, dat zijn de fiets- en voetveren tussen Batenburg en Demen, Ravenstein en Niftrik en het Pontje Ham, hebben samen 39.565 mensen vervoerd. Dit jaar heeft de pont die vaart van Batenburg naar Demen voor de eerste keer in haar geschiedenis de meeste passagiers overgezet van onze tien veertjes (totaal 17.679).
De pontjes Rhenen-Lienden en het Renkumse Veer (Neder-Rijn) zetten samen dit jaar 28.449 passagiers over. De Liniepont (Lek), onderdeel van Nieuwe Hollandse Waterlinie heeft 5.785 personen overgezet. Deze pont is 31 dagen gestremd geweest.
Het veertje Heukelum-Galgenwaard dat vaart over de Linge, tenslotte zette 8.794 passagiers over.
Op Koningsdag 27 april 2019 gaan de pontjes weer in de vaart. De exacte vaarschema’s zullen te zijner tijd op www.uiterwaarde.nl en anderszins bekend worden gemaakt.

  • © Copyright 2019 Uit®waarde
  • Postbus 6139
  • 4000 HC Tiel
  • Telefoon 0344 - 68 16 44
  • E-mail info@uiterwaarde.nl
  • Meer informatie?
  • Contact