Op zondag 17 maart om 14.00 uur start de eerste plogtocht in Arnhem –Zuid, georganiseerd door de waterschapspartij WaterNatuurlijk. Deze tocht heeft het doel om lekker actief, al joggend, de omgeving schoon te maken. Van het zwerfvuil is het vooral het plastic dat in ons water terecht komt en in grotere en kleine deeltjes naar de zee stroomt. Daar wordt het deel van de ‘plastic soup’ en komt het terecht in de voedselketen van waterdieren en uiteindelijk van de mens. WaterNatuurlijk, de waterschapspartij die opkomt voor mens, dier en natuur, wil met deze verzamelactiviteit hiervoor aandacht vragen.

PLOGGEN*, actief bezig zijn en De Rijkerswoerdse Plassen schoon achterlaten
De volle zakken worden tussen 15.30 uur en 16 uur bij De Rozet in Arnhem aangeboden aan Merijn Tinga, de ‘plasticsoupsurfer’. Hij is speciaal voor deze actie naar Arnhem gekomen om aandacht te vragen voor het plastic dat (onnodig) in onze wateren terecht komt. Natuurlijk is er iets te drinken voor de ploggers na hun activiteit.

Verzamelplek: Parkeerplaats Eetcafé De Woerd, Rijkerswoerdsestraat 4 , Elst

Nadere informatie:
*De term ploggen combineert de woorden ‘joggen’ en het Zweedse ‘plocka’, wat zoveel betekent als verzamelen.

Surfplanken van The Plastic Soup Surfer
Merijn Tinga, beter bekend als The Plastic Soup Surfer, heeft een missie. Hij wil de toenemende plastic vervuiling van het mariene milieu stoppen. Zijn campagnes zijn gericht op het voorkomen van plastic afval. De surfplanken worden gebruikt voor deze expeditie. Merijn Tinga is een getrainde bioloog die heeft gewerkt als beeldend kunstenaar en een fulltime plastic activist.

 

Terug naar de homepage >>

 

  • © Copyright 2019 Uit®waarde
  • Postbus 6139
  • 4000 HC Tiel
  • Telefoon 0344 - 68 16 44
  • E-mail info@uiterwaarde.nl
  • Meer informatie?
  • Contact