BEUNINGEN /SLIJK-EWIJK – Tot Koningsdag liggen ze voor onderhoud in de Gouden Ham; de tien pontjes van Uit®waarde. Tot die tijd is een team van vrijwilligers in de weer om ze technisch na te kijken en van een nieuw likje verf te voorzien. Veiligheid staat voorop. De voetveren worden steeds populairder onder fietsers en wandelaars in het rivierengebied. Jaarlijks maken er zo’n 130.000 recreanten gebruik van de voetveren. Zo ook Theater Over & Weer. Voor het vijfde jaar op rij is er deze zomer in de voorstelling Flessenpost een hoofdrol weggelegd voor “H4 de Weerder”, het veerbootje dat tussen Beuningen en Slijk-Ewijk over de Waal vaart.

Jan Hein Hoftijzer, voorzitter van Theater Over & Weer en Alex Kwakernaak, directeur van Uit®waarde, hebben afgesproken in de haven van de Gouden Ham. “Voor we de samenwerking bekrachtigen, wil ik het pontje eerst even inspecteren”,  aldus een lachende Hoftijzer. “Zonder pont is er geen sprake van een Over & Weer-ervaring. Het overvaren is een belangrijk onderdeel van de voorstelling en bij de prijs inbegrepen.” De nieuwe voorstelling heet Flessenpost, verwijzend naar verhalen die aan de oever van de Waal aanspoelen. Het publiek reist van de ene oever naar de ander en krijgt onderweg vier korte scènes te zien. De voorstellingen zijn gebaseerd op historische verhalen uit de streek en worden gespeeld door zo’n 70 amateurspelers, -zangers en -muzikanten.”
Kwakernaak op zijn beurt is blij met het theaterevenement aan de Waal. “Onze schippers en hun kaartverkopers, allemaal vrijwilligers, staan in de rij om te mogen varen. Het is een sport om de bezoekers volgens een strak schema naar de overkant te brengen. Het varen op de H4 de Weerder vraagt wel extra vaardigheden. De Waal is de drukst bevaren rivier van ons land, de veerboot moet ertussen door laveren. Dat kan niet iedereen. We verwelkomen iedereen met een groot vaarbewijs die interesse heeft in dit mooie vrijwilligerswerk. Aanmelden kan via de website.”
De H4 de Weerder is bijna klaar om uit te varen, op een paar laatste checks na. De handtekeningen worden alvast gezet en handen geschud. “Op een behouden vaart!”
Praktische informatie Flessenpost
Speeldata:    
do 13, vr 14, za 15 en do 20, vr 21 en za 22 juni van 19.00 tot 22.00 uur
Startlocaties:
Het witte kerkje / Galerie 1400 (Slijk-Ewijk) en het Dijkmagazijn Beuningen
Prijs:        
€ 14,50 p.p.
Tickets en info:    
www.theateroverenweer.nl
  • © Copyright 2019 Uit®waarde
  • Postbus 6139
  • 4000 HC Tiel
  • Telefoon 0344 - 68 16 44
  • E-mail info@uiterwaarde.nl
  • Meer informatie?
  • Contact