Op vrijdag 20 september zal een combinatie LTF/RCKL verspreid over de middag en in de avond met 9 eenheden van maximaal 25 voertuigen door de gemeente Overbetuwe rijden naar het Strandpark Slijk-Ewijk.

Op zaterdagmorgen 21 september zal een eenheid van ongeveer 25 voertuigen met daarin tanks, pantservoertuigen, Jeeps en vrachtwagens vanuit het Strandpark naar Oosterhout rijden ter gelegenheid van een herdenking in Oosterhout, static show en “meet and greet” met de bewoners.

De overige eenheden zullen blijven staan in het Strandpark voor de static show.
De static show in Strandpark Slijk-Ewijk is te bezichtigen voor bezoekers te voet van 9.00 tot 12.00 uur.

Met de gemeente Overbetuwe is afgesproken dat er op zaterdagmiddag geen static show zal zijn om geen concurrerend evenement te vormen voor de paradrops en herdenkingen in Driel.

De Liberation Task Force(LTF) is een vrijwilligersorganisatie die de WO II Herdenkingsritten organiseert in Nederland en Normandië. Zij organiseert dit jaar de Herdenkingsrit Market Garden.

De achterban van LTF bestaat voor het grootste deel uit vrijwilligers afkomstig uit de UK. Nederlandse vrijwilligers en voertuigeigenaren kunnen zich ook inschrijven bij LTF. Velen hebben dat inmiddels gedaan. De historische collectie van de Landmacht (RCKL) rijdt net als in 2014 ook mee met deze Herdenkingsrit Market Garden 2019.
Al deze vrijwilligers hebben interesse in het rijdend houden van militair cultureel erfgoed, re-enactment en Battle field tour. Hiermee zet LTF een rijdend museum op de weg.

Aan de Herdenkingsrit Market Garden 2019 die gereden zal worden door de combinatie LTF/RCKL zullen ongeveer 230 voertuigen deelnemen. Er rijden Jeeps, vrachtwagens, pantservoertuigen en tanks mee zoals die in september 1944 door het Dertigste Britse legerkorps (30 UK XXX) werden gebruikt tijdens het grondoffensief van Market Garden van Lommel tot Driel. Deze Herdenkingsrit laat een representatief beeld zien van de voertuigen zoals die toen werden gebruikt.

De Basecamps en static shows van LTF zijn vrij toegankelijk; bezoekers hoeven daar geen toegang voor te betalen.

  • © Copyright 2019 Uit®waarde
  • Postbus 6139
  • 4000 HC Tiel
  • Telefoon 0344 - 68 16 44
  • E-mail info@uiterwaarde.nl
  • Meer informatie?
  • Contact