Het vaarseizoen 2019 verliep voor de pontjes van Uit®waarde prima. Weinig tot geen stremmingen en geen problemen met te hoge of te lage waterstanden. Ten opzichte van het vorig seizoen leverde dit o.a. veel overzettingen meer over de Waal op.
Opvallend voor dit seizoen is het stijgend aantal wandelaars dat gebruik maakt van enkele van onze ponten.
Tijdens de jaarlijkse afsluiting van het seizoen, op de zogenaamde vrijwilligersdag worden de uiteindelijke aantallen passagiers van de fiets- en voetveren van Uit®waarde bekend gemaakt. Met veel dank aan onze vrijwillige bemanningen.
De tien toeristische voetveren in Rivierengebied hebben dit jaar gezamenlijk bijna 130.000 passagiers overgezet.
De fiets- en voetveren over de Waal tussen Varik-Heerewaarden, Druten-Dodewaard en Beuningen-Slijk-Ewijk hebben samen ruim 53.000 passagiers overgezet. Het veer Druten-Dodewaard was het veer met de meeste overzettingen van dit jaar, met ruim 19.000 passagiers.
De Maaspontjes, die varen tussen Batenburg en Demen en Ravenstein en Niftrik alsmede het Pontje Ham, hebben samen meer dan 35.600 mensen vervoerd.
De pontjes Rhenen-Lienden en het Renkumse Veer (Neder-Rijn) zetten samen dit jaar 26.279 passagiers over. De Liniepont (Lek), onderdeel van Nieuwe Hollandse Waterlinie heeft 6.720 personen overgezet.
Het veertje Heukelum-Galgenwaard dat vaart over de Linge, tenslotte zette net geen 8.000 passagiers over.
Op Koningsdag 27 april 2020 vaart alleen het pontje Rhenen-Lienden extra om vervolgens met de overige fiets- en voetveren op zaterdag 2 mei 2020 te beginnen met het vaarseizoen.
Volg ons op Facebook en Twitter of kijk op uiterwaarde.nl voor het laatste nieuws.

  • © Copyright 2019 Uit®waarde
  • Postbus 6139
  • 4000 HC Tiel
  • Telefoon 0344 - 68 16 44
  • E-mail info@uiterwaarde.nl
  • Meer informatie?
  • Contact