START VAARSEIZOEN FIETS- EN VOETVEREN

Kerk-Avezaath – Uit®waarde is verheugd dat op zaterdag 1 mei het vaarseizoen van de pontjes weer van start kan gaan. Dit jaar helaas geen officiële opening van het toeristisch vaarseizoen. Voor een veilige overtocht zijn er in coronatijd een aantal regels opgesteld die vermeld staan nabij de pont. Dit zijn het verplicht dragen van een mondkapje, afstand houden, contactloos betalen en zelf wegzetten van de fiets. Vanwege de corona-maatregelen kan de volledige capaciteit van de veerpont niet worden benut. Houd daarom rekening met wellicht langere wachttijden. Zodra versoepelingen door de rijksoverheid worden ingevoerd zullen we de capaciteit verder verhogen.

Vanaf 1 mei wordt er gedurende de weekenden (zaterdag en zondag) en feestdagen gevaren met de pontjes Beuningen-Slijk-Ewijk, Druten-Dodewaard, Varik-Heerewaarden, Ravenstein-Niftrik, Batenburg-Demen, Pontje Ham, Renkum-Heteren, Rhenen-Lienden, Heukelum-Galgenwaard en Liniepont (Werk aan het Spoel, Fort Everdingen, Werk aan de Groeneweg).

De vaartijden zijn zoals gebruikelijk van 10.00 – 18.00 uur. Behalve de Liniepont, die vaart tot 17.15 uur. Vanaf 12 juni wordt er tot en met zondag 12 september dagelijks gevaren. Het seizoen 2021 wordt afgesloten met twee weekenden in de maand september. Laatste vaardag zondag 26 september.

Tijdens Hemelvaart en Pinksteren wordt er extra gevaren. Kijk op uiterwaarde.nl voor het exacte vaarschema. Het informatienummer voor de pontjes is 0344 22 88 00.
Voor meer informatie kijk op uiterwaarde.nl

  • © Copyright 2019 Uit®waarde
  • Postbus 6139
  • 4000 HC Tiel
  • Telefoon 0344 - 68 16 44
  • E-mail info@uiterwaarde.nl
  • Meer informatie?
  • Contact