Battle of the Boats: Raceday

Vrijdag 18 juni vindt de allereerste Battle of the Boats plaats op de Meent in Beusichem. Deze eerste editie van Battle of the Boats is geen sinecure geweest in dit schooljaar vol coronamaatregelen. We zijn super trots dat de leerlingen en studenten, docenten en medewerkers van de bedrijven zo volhardend zijn geweest, zodat we de eerste editie werkelijkheid gaan maken.

In Battle of the Boats is een team van leerlingen gekoppeld aan een regionaal bouwbedrijf. Samen ontwerpen en bouwen zij de boot. Er heerst een gezonde competitie tussen de scholen maar ook tussen de bedrijven. Iedereen wil winnen! Meedoen is zeker niet genoeg.

Zes leerlingenteams van O.R.S. Lek en Linge, KWC Agora en ROC Rivor hebben de afgelopen maanden aan hun eigen boot gebouwd in samenwerking met Van Dillen Bouwgroep, De Vree en Sliepen, Rasing Bouw, Cooperatie van Makers en Bouwmensen Rivierengebied.

De boten worden beoordeeld op snelheid, creativiteit en duurzaamheid. Regel is dat de boot alleen met spierkracht mag worden voortbewogen. De jury bestaat uit: Collin Stolwijk – bestuurslid Hub Rivierenland & wethouder onderwijs gemeente Culemborg. Claire Seijbel – 15 jaar, leerling KWC, maar vooral wedstrijdzeiler in de splash. Het hele jaar is zij op het water te vinden om te trainen voor het EK dat deze zomer plaatsvindt in Duitsland.
Bouwe Theijse – Bouwe  (22 jaar) is oud leerling van Lek en Lingen en nu projectmanager van het TU Delft Solar Boat Team dat bouwt aan een waterstofboot in het Hydro Motion project.

Deze schoolactiviteit wordt gepresenteerd door Tessa Veldhuis, oud leerling van Lek en Linge en o.a. tv-presentatrice van Zapp Sport.

Vanwege alle nog geldende maatregelen is het een schoolactiviteit zonder publiek. Aftermovie volgt.

Battle of the Boats is een project van Hub Rivierenland. Hub Rivierenland is een stichting die regionale (mkb-)bedrijven in de kijker zet bij middelbare scholieren en studenten. Dit door aantrekkelijke activiteiten te organiseren voor en door jongeren en bedrijven.

Aan Hub Rivierenland zijn KWC-Culemborg, O.R.S. Lek en Linge, ROC Rivor, de Kring Culemborgse Bedrijven (KCB) en Gemeente Culemborg verbonden. Samen streven ze er naar om jongeren zoveel inspiratie en handvatten te geven bij het maken van toekomstkeuzes.
De Battle of the Boats wordt financieel mogelijk gemaakt door Regio Deal, RIF Regio Rivierenland en Rabobank West-Betuwe.

 

 

  • © Copyright 2019 Uit®waarde
  • Postbus 6139
  • 4000 HC Tiel
  • Telefoon 0344 - 68 16 44
  • E-mail info@uiterwaarde.nl
  • Meer informatie?
  • Contact