Het vaarseizoen 2021 verliep voor de pontjes van Uit®waarde anders dan andere jaren. Door de Coronamaatregelen was het tot het laatste moment spannend of de vrijwillige bemanning voor de pontjes van Uit®waarde in de vaart konden nemen. Uit®waarde stelde de gezondheid van de schipper, kaartverkoper en passagiers voorop. Daarom was het dragen van een mondkapje en het voldoende afstand houden aan boord een verplichting.

In de zomerperiode waren de weersomstandigheden middelmatig. Hevige regenval in Europa brachten hoge waterstanden en stroomversnellingen in de Nederlandse rivieren. Hierdoor zijn alle veren van Uit®waarde ruim 3 weken uit de vaart geweest.

Jaarlijks sluit Uit®waarde het vaarseizoen met haar vrijwilligers af door het organiseren van een bijeenkomst, waarbij alle schippers en kaartverkopers kunnen terugblikken op het vaarseizoen. Vanwege de coronamaatregelen hebben we de bijeenkomst uit moeten stellen. Langs deze weg hartelijk dank aan de bemanningsleden voor hun inzet van het afgelopen vaarseizoen.

Opvallend voor dit seizoen is dat voor het eerst gevaren is met een geheel nieuw elektrisch veer in Renkum. Tevens werd de pont in Heukelum voorzien van een elektrische motor.

De tien toeristische voetveren in Rivierengebied hebben dit jaar gezamenlijk bijna 109.000 passagiers overgezet.

De fiets- en voetveren over de Waal tussen Varik-Heerewaarden, Druten-Dodewaard en Beuningen-Slijk-Ewijk hebben samen bijna 41.000 passagiers overgezet. Het veer Druten-Dodewaard was het veer met de meeste overzettingen van dit jaar, met bijna 18.000 passagiers.

De Maaspontjes, die varen tussen Batenburg en Demen en Ravenstein en Niftrik alsmede het Pontje Ham, hebben samen bijna 33.000 mensen vervoerd.

De pontjes Rhenen-Lienden en het Renkumse Veer (Neder-Rijn) zetten samen dit jaar net geen 20.500 passagiers over. De Liniepont (Lek), onderdeel van Nieuwe Hollandse Waterlinie heeft 5.075 personen overgezet.

Het veertje Heukelum-Galgenwaard dat vaart over de Linge, tenslotte zette 9.890 passagiers over.

Op Koningsdag 27 april 2022 vaart alleen het pontje Rhenen-Lienden extra om vervolgens met de overige fiets- en voetveren op zaterdag 30 april 2022 te beginnen met het vaarseizoen.

Overzicht overzettingen veren tem 2009 2010-2021 Overzicht overzettingen veren vanaf 2019 per vaardag

Overzicht overzettingen veren tem 2009 2010-2021

 

  • © Copyright 2019 Uit®waarde
  • Postbus 6139
  • 4000 HC Tiel
  • Telefoon 0344 - 68 16 44
  • E-mail info@uiterwaarde.nl
  • Meer informatie?
  • Contact