DOOP en 1e VAART ELEKTRISCH PONT RHENEN-LIENDEN

Op donderdag 20 april vindt de officiële doop plaats van het nieuwe elektrische veer tussen Rhenen en Lienden. De doop geschiedt door wethouder Monique Bettink-Pierik (gemeente Buren). Ook de andere betrokken wethouders Dick Poortinga (gemeente Rhenen) en Karl Maier (gemeente Buren) houden een toespraak bij het dopen. Dan zal tevens de naam van het nieuwe veer bekend worden gemaakt.

De 1e vaart van het nieuwe pont is op Koningsdag, 27 april om 10.00 uur. De bestuurders van de gemeenten Rhenen en Buren geven hiervoor het startsein.

Aanleiding
In 2013 is de huidige veerpont “RheLie” in de vaart genomen. Deze pont is verouderd (bouwjaar 1952) en vaart op een dieselmotor. De dieselmotor maakt gebruik van fossiele brandstof en zorgt voor een relatief hoge uitstoot van emissies, wat een negatieve invloed heeft op de natuur en leefomgeving. Een elektrische veerpont heeft een veel lagere uitstoot van emissies. De mogelijkheid doet zich voor om nu een nieuwe veerpont aan te schaffen welke vaart op een elektrische motor (inclusief zonnepanelen op het dak). De nieuwe veerpont is nagenoeg geruisloos zodat natuurbeleving voor fietsers en wandelaars wordt verhoogd.

De gemeenten Rhenen en Buren hebben samen met Uit®waarde het besluit genomen tot verduurzaming van de veerpont tussen Rhenen en Lienden. Hiermee passen we de nieuwe technologische ontwikkelingen toe in de mobiliteit en de recreatiebranche.

De veerpont verbindt de recreatieve routenetwerken in de provincies Gelderland en Utrecht voor fietsers en wandelaars. De elektrische veerpont draagt bij aan de gemeentelijke ambities om kwaliteitstoerisme te bevorderen. Hierbij is er aandacht voor natuur en leefomgeving.

  • © Copyright 2019 Uit®waarde
  • Postbus 6139
  • 4000 HC Tiel
  • Telefoon 0344 - 68 16 44
  • E-mail info@uiterwaarde.nl
  • Meer informatie?
  • Contact