Op vrijdag 5 mei 2023 gaat het nieuwe elektrisch pontje tussen Batenburg en Demen varen.

Om 09.30 uur doopt de oudste inwoner van Batenburg het nieuwe veer op de veerstoep in Batenburg. De naam van dit nieuwe veer wordt dan bekend gemaakt.

Om 10.00 uur is de eerste officiële vaart met het nieuwe e-pontje. Iedereen is van harte welkom.

In 2007 is het “Heerlijk Veer” in de vaart genomen. Deze pont is van het bouwjaar 1987 en vaart op een dieselmotor. De dieselmotor maakt gebruik van fossiele brandstof en zorgt voor een hoge uitstoot. De elektrische veerpont heeft een lagere uitstoot. Dit is beter voor de natuur en leefomgeving. De gemeenten Oss en Wijchen besloten samen met Uit®waarde om de veerpont tussen Batenburg en Demen te verduurzamen. Deze nieuwe e-pont sluit aan bij de gemeentelijke ambities om de leefomgeving te verbeteren. Ze verbinden de recreatieve routenetwerken in de provincies Gelderland en Noord-Brabant voor fietsers en wandelaars.

Het vaarschema is te vinden op www.uiterwaarde.nl/pontjes

  • © Copyright 2019 Uit®waarde
  • Postbus 6139
  • 4000 HC Tiel
  • Telefoon 0344 - 68 16 44
  • E-mail info@uiterwaarde.nl
  • Meer informatie?
  • Contact