Leerdam – Het trekpontje Culemborgse Vliet is vandaag heropend door wethouders Jacoline Hartman (gemeente West Betuwe) en Ton van Maanen (gemeente Vijfheerenlanden) in het bijzijn van Alex Kwakernaak (directeur Uit®waarde). Deze verbinding zorgt voor verbinding en is tot stand gekomen door nauwe samenwerking tussen twee gemeenten.

Het zelfbedienings kabelveer is een fiets- en voetveer over de Culemborgse Vliet die de Diefdijk in Leerdam (Utrecht – gemeente Vijfheerenlanden) met de Acquoyseweg in het Gelderse dorpje Acquoy (gemeente West Betuwe) met elkaar verbindt. Het pontje, gebouwd door Jachtwerf A. Woudenberg in Beneden-Leeuwen, maakte de eerste oversteek in september 2011. Het pontje vormt een schakel in het netwerk van fiets- en wandelpaden in het gebied van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Tevens loopt het Schaapskooipad zuid – knooppunt 21 van het wandelroutenetwerk hierover.

  • © Copyright 2019 Uit®waarde
  • Postbus 6139
  • 4000 HC Tiel
  • Telefoon 0344 - 68 16 44
  • E-mail info@uiterwaarde.nl
  • Meer informatie?
  • Contact