Op woensdag 30 augustus 2023 gaat het nieuwe elektrisch tussen Ravenstein en Niftrik varen.

Om 15.00 uur doopt mevrouw Rietje Bodenstaff uit Ravenstein het nieuwe veer op de veerstoep in Ravenstein. Daarna maken de wethouders van de oevergemeenten Oss en Wijchen samen de nieuwe naam van de pont bekend.

Vervolgens vindt de eerste officiële vaart met het nieuwe e-pontje plaats. Iedereen is van harte welkom.

In 2011 is de “Vice Versa” in de vaart genomen. Deze pont is van het bouwjaar 1955 en vaart op een dieselmotor. De dieselmotor maakt gebruik van fossiele brandstof en zorgt voor een hoge uitstoot. De elektrische veerpont is emmissieloos en heeft geen CO2- uitstoot. Dit is beter voor de natuur en leefomgeving.

De gemeenten Oss en Wijchen besloten samen met Uit®waarde om de veerpont tussen Ravenstein en Niftrik te verduurzamen.

Deze nieuwe e-pont sluit aan bij de gemeentelijke ambities om de leefomgeving te verbeteren. Ze verbinden de recreatieve routenetwerken in de provincies Gelderland en Noord-Brabant voor fietsers en wandelaars.

 

 

  • © Copyright 2019 Uit®waarde
  • Postbus 6139
  • 4000 HC Tiel
  • Telefoon 0344 - 68 16 44
  • E-mail info@uiterwaarde.nl
  • Meer informatie?
  • Contact