Interesse voor Verdedigingserfgoed groeit gestaag bij publiek

Weekend van het Verdedigingserfgoed op 20 en 21 april

Het erfgoed van verdedigingslinies en verdedigingswerken is actueler dan ooit. Heden en verleden ontmoeten elkaar tijdens het landelijke Weekend van het Verdedigingserfgoed op 20 en 21 april 2024. Maar liefst 100 locaties verspreid over het land openen dan hun deuren. En bieden meer dan 200 recreatieve en educatieve activiteiten aan. Veel locaties kregen nieuwe bestemmingen, maar het belangrijke verhaal van vrijheid en democratie, blijft doorklinken tijdens boeiende excursies en rondleidingen. In vrije tijd en in vrijheid te bezoeken. In alle locaties schuilt attractie en tevens en belangrijke les voor de toekomst. 

In Oekraïne is de noodzaak van het aanleggen van nieuwe verdedigingslinies zeer actueel. In Nederland worden de vele locaties van bijvoorbeeld UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, de Oude Hollandse Waterlinie en de Zuiderwaterlinie herbestemd. Historisch perspectief in combinatie met hedendaags gebruik. Atlantikwall bunkers werden musea en steeds meer Koude Oorlog erfgoed wordt met de hulp van vrijwilligers opengesteld. Oekraïne en Nederland. Verschillende werelden of toch niet?

Op 20 en 21 april verenigt al het verdedigingserfgoed van Nederland zich. Om de verhalen te vertellen, de historie te laten herleven en bewustzijn te creëren. Maar ook om te genieten van een kop koffie op een prachtig fort-terras, van een boeiende rondleiding, van een voorstelling of om de kinderen te laten ravotten op voormalige verdedigingswallen. Het programma is te vinden op forten.nl.

Op alle deelnemende locaties ligt voor de bezoeker het gloednieuwe en gratis FORT! Magazine klaar. In dit eigentijdse jaarmagazine maak je kennis met de historie en activiteiten van forten, waterlinies, vestingsteden en bunkers in Nederland. Nummer 11 van het inmiddels grootste erfgoedmagazine van Nederland telt maar liefst 92 pagina’s en verschijnt in een oplage van 50.000. Het magazine is ook online te lezen op forten.nl/onze-magazines.

 

  • © Copyright 2019 Uit®waarde
  • Postbus 6139
  • 4000 HC Tiel
  • Telefoon 0344 - 68 16 44
  • E-mail info@uiterwaarde.nl
  • Meer informatie?
  • Contact