nieuws_3.jpg
Nieuws Nieuws
nieuws_1.jpg
Nieuws Nieuws
nieuws_4.jpg
Nieuws Nieuws
nieuws_2.jpg
Nieuws Nieuws

Contact

Uitrwaarde Locatie

Bezoekadres:

Dorpsstraat 32
4012 BG  Kerk-Avezaath

Postadres

Postbus 6139
4000 HC  Tiel

T 0344 - 68 16 44
info@uiterwaarde.nl

www.uiterwaarde.nl 

Nieuws

20 okt 2008

Opening Moeraszone

Op woensdag 22 oktober 2008 heeft de officiële opening plaatsgevonden van het eerste uitvoeringsproject de landschapsvisie Slijk-Ewijk – Landgoed Loenen (gemeente Overbetuwe) op het recreatiegebied Strandpark Slijk-Ewijk.

Door samenwerking van de gemeente Overbetuwe, Uit®waarde, Staatsbosbeheer, Dekker Van de Kamp, Waterschap Rivierenland, Provincie Gelderland, Dienst Landelijke Gebied en Rijkswaterstaat is een gezamenlijke landschapsvisie ontwikkeld om de kwaliteit van het landschap, de natuur en de recreatieve mogelijkheden te verbeteren.

Door de aanleg van een moeraszone achter de Noordwal van landgoed Loenen wordt de oorspronkelijke functie van de deze wal, als achterkade van het landgoed, weer zichtbaar. De moeraszone grenst aan het recreatiegebied Strandpark Slijk-Ewijk. Door het plaatsen van een brug over de Verloren Zeeg is een verbinding tot stand gebracht tussen het strandpark en het landgoed. Hierdoor ontstaat er één recreatief gebied van circa 300 hectare.

Bij landwinkel “De Grote Doorn” start een drietal bewegwijzerde wandelroutes en is een parkeerplaats aangelegd voor de wandelaars. Wandelaars kunnen na hun wandeling genieten van een bezoek aan de landgoedwinkel.
Het landgoed is eigendom van Staatsbosbeheer en het recreatiegebied van Uit®waarde.

Moeraszone Slijk-Ewijk Uiterwaarde 

UIT®WAARDE OP TWITTER

Uit®waarde zoekt vrijwilligers

Heeft u een groot vaarbewijs en/of Rijnpatent? dan bent u meer dan welkom bij ons. We bieden een leuke hobby: varen over de Waal. U krijgt een onkostenvergoeding. Klik voor meer informatie en om u aan te melden.

 

Download de Voetveren App

Deze gratis app (IOS en Android) toont alle veerverbindingen van Nederland.

Uiterwaarde download de app