nieuws_3.jpg
Nieuws Nieuws
nieuws_1.jpg
Nieuws Nieuws
nieuws_4.jpg
Nieuws Nieuws
nieuws_2.jpg
Nieuws Nieuws

Contact

Uitrwaarde Locatie

Bezoekadres:

Dorpsstraat 32
4012 BG  Kerk-Avezaath

Postadres

Postbus 6139
4000 HC  Tiel

T 0344 - 68 16 44
info@uiterwaarde.nl

www.uiterwaarde.nl 

Nieuws

3 nov 2017

Fiets- en voetpontjes verpulveren opnieuw records

Het record aantal overzettingen van vorig jaar is, ook tot onze verbazing, dit jaar verbroken. Het mooie voorseizoen en de uitbreiding in vaardagen hebben hier aan bijgedragen. Wederom is een record aantal overzettingen gerealiseerd.

De 10 recreatieve fiets- en voetveren in het Rivierengebied hebben in 2017 maar liefst  132.191 passagiers overgezet (2016:114.596).  Het mooie weer in mei en juni en een aantal bijzondere evenementen zoals bijvoorbeeld ‘Theater Over en Weer’ hebben een matige zomer ruimschoots gecompenseerd.

Tijdens de jaarlijkse afsluiting van het verenseizoen, de zogenaamde vrijwilligers-dag, zijn de aantallen passagiers van de fiets- en voetveren van Uit®waarde  bekend gemaakt.

De fiets- en voetveren over de Waal:  Varik-Heerewaarden, Druten-Dodewaard en Beuningen-Slijk-Ewijk hebben 53.318 passagiers overgezet. Dit jaar heeft de pont die vaart van Beuningen naar Slijk-Ewijk de meeste passagiers overgezet (totaal: 19.529).

De Maaspontjes, dat zijn de fiets- en voetveren Batenburg-Demen, Ravenstein-Niftrik en Pontje Ham, hebben samen 38.083 mensen vervoerd. Opmerkelijk is dat het Pontje Ham ruim 1.200 passagiers meer heeft overgezet, dan vorig jaar. Het pontje maakt voor het eerst onderdeel uit van het wandelkeuzenetwerk.   

De pontjes Rhenen-Lienden en het Renkumse Veer, beide varend over de Neder-Rijn zetten samen dit jaar 24.523 passagiers over. De Liniepont (de Lek) heeft 8.621 personen overgezet. Dit is bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Dit heeft o.a. te maken met de nieuw uitgezette NS-wandeling tussen Houten en Culemborg, onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Het veertje  Heukelum-Galgenwaard (de Linge) zette 7.784 passagiers over. Dit is iets minder dan voorgaande jaren maar dat heeft te maken met een korter vaarseizoen dan de voorgaande jaren.

Begin mei 2018 gaan de pontjes weer in de vaart. De exacte vaarschema’s zullen te zijner tijd op www.uiterwaarde.nl en anderszins bekend worden gemaakt.

OPROEP:
Heeft u een Groot Vaarbewijs of Rijnpatent? Kom dan gezellig varen op een van onze Waalveren. Wij bieden u een leuke vrijetijdsbesteding. Heeft u zin om ons vrijwilligersteam te komen versterken, neem dan contact met ons op.

Overzicht  tot en met 2017 fiets- en voetveren Uit®waarde

UIT®WAARDE OP TWITTER

Uit®waarde zoekt vrijwilligers

Voor onze pontjes zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, schippers met groot vaarbewijs en/of Rijnpatent voor de Waalveren of met klein vaarbewijs voor een van de andere pontjes. Lijkt het u wat? Klik voor meer informatie en om u aan te melden.

Download de Voetveren App

Deze gratis app (IOS en Android) toont alle veerverbindingen van Nederland.

Uiterwaarde download de app