nieuws_3.jpg
Nieuws Nieuws
nieuws_1.jpg
Nieuws Nieuws
nieuws_4.jpg
Nieuws Nieuws
nieuws_2.jpg
Nieuws Nieuws

Contact

Uitrwaarde Locatie

Bezoekadres:

Dorpsstraat 32
4012 BG  Kerk-Avezaath

Postadres

Postbus 6139
4000 HC  Tiel

T 0344 - 68 16 44
info@uiterwaarde.nl

www.uiterwaarde.nl 

Nieuws

16 mei 2018

UPDATE: Blauwalg De Meent Beusichem

Blauwalgprobleem opgelost bij recreatiegebied De Meent in Beusichem

16 mei 2018:

Vandaag de melding van de provincie gekregen dat problemen met blauwalg bij De Meent zijn opgelost en de waarschuwingsborden verwijderd kunnen worden.

9 mei 2018:

Helaas hebben de maatregelen die we hebben genomen om de blauwalg te lijf te gaan niet geholpen en zijn de maandag gemeten waardes nog steeds te hoog.
De waarschuwing blijft dus van kracht. Aanstaande maandag wordt opnieuw de status bekeken door het Waterschap en in de tussentijd zullen wij zelf op meerdere plaatsen in het water laten bemonsteren en analyseren.
Excuses voor het ongemak!

3 mei 2018:

Helaas is gisteren eind van de dag bekend geworden dat er blauwalg is gemeten bij De Meent in Beusichem. De overschrijding is nog gering, echter de concentratie wel te hoog.
Waarschijnlijk is dit een gevolg van de roodalg die in de winter wel eens voorkomt en niet kan mengen met de plas doordat er een dam is gemaakt voor de aanleg van het Jutterseiland De Meent.

Wij gaan vandaag aan de slag met het creëren van doorstroming waardoor het probleem hopelijk snel is opgelost. Maandag zal het waterschap opnieuw bemonsteren en weten we de resultaten. Wij blijven u op de hoogte houden van de actuele situatie op onze Facebook-pagina 

 

UIT®WAARDE OP TWITTER

Uit®waarde zoekt vrijwilligers

Heeft u een groot vaarbewijs en/of Rijnpatent? dan bent u meer dan welkom bij ons. We bieden een leuke hobby: varen over de Waal. U krijgt een onkostenvergoeding. Klik voor meer informatie en om u aan te melden.

 

Download de Voetveren App

Deze gratis app (IOS en Android) toont alle veerverbindingen van Nederland.

Uiterwaarde download de app