nieuws_3.jpg
Nieuws Nieuws
nieuws_1.jpg
Nieuws Nieuws
nieuws_4.jpg
Nieuws Nieuws
nieuws_2.jpg
Nieuws Nieuws

Contact

Uitrwaarde Locatie

Bezoekadres:

Dorpsstraat 32
4012 BG  Kerk-Avezaath

Postadres

Postbus 6139
4000 HC  Tiel

T 0344 - 68 16 44
info@uiterwaarde.nl

www.uiterwaarde.nl 

Nieuws

22 aug 2018

Zwemwater recreatiegebieden

Uit een visuele inspectie is gebleken dat er drijflagen van blauwalgen in de zwemzone zijn ontstaan van dagrecreatiestrand en de zwemzone bij  Vakantiepark Eiland van Maurik te Maurik. 

Ook op het Hanzeland - recreatiegebied De Goudne Ham is er blauwalg aangetroffen.

Hierdoor bestaat er een verhoogd risico op gezondheidsklachten. Met name kleine kinderen, ouderen en mensen met een verminderde weerstand lopen meer risico om ziek te worden. De aandoeningen die kunnen optreden na het zwemmen in water dat blauwalgen bevat kunnen bestaan uit maag-, darm- of huidklachten. Het zijn relatief milde klachten en gaan in de regel vanzelf na maximaal een dag of zeven over. Bij aanhoudende klachten wordt geadviseerd  contact met een huisarts op te nemen.
Onder invloed van wind kan er ophoping van de blauwalgen plaatsvinden in een gedeelte van het zwemwater ontstaan. Dan ontstaat een groene of groenblauwe olieachtige laag die op het water drijft. Er wordt voor gewaarschuwd om niet door deze drijflaag heen te zwemmen en er geen kinderen in te laten spelen.
 
De waarschuwing wordt bekend gemaakt door middel van borden ter plaatse, er wordt een persbericht verspreid, op teletekst van TV Gelderland en de landelijke website www.zwemwater.nl.

UIT®WAARDE OP TWITTER

Uit®waarde zoekt vrijwilligers

Heeft u een groot vaarbewijs en/of Rijnpatent? dan bent u meer dan welkom bij ons. We bieden een leuke hobby: varen over de Waal. U krijgt een onkostenvergoeding. Klik voor meer informatie en om u aan te melden.

 

Download de Voetveren App

Deze gratis app (IOS en Android) toont alle veerverbindingen van Nederland.

Uiterwaarde download de app