pont_1.jpg
Pontjes De fiets mee
pont2_beuningen_slijk_ewijk.jpg
pontjes Iedereen kan mee
pont2_druten_dodewaard.jpg
pontjes Voel de golven
pont2_heukelum.jpg
pontjes Zo mooi hier!

Pontjes

Er stromen 4 rivieren door het Rivierengebied. Uit®waarde zorgt er met diverse pontjes voor dat wandelaars en fietsers snel en veilig van de ene naar de andere oever worden overgezet op de Maas, Waal, Linge, Lek en Neder-Rijn.

Vaardiensten

De pontjes van Uit®waarde varen een zomerdienst van april/mei  t/m september. Aan het begin en aan het einde van de periode wordt er alleen tijdens het weekend gevaren. U kunt de pontjes ook volgen via Twitter: @voetveren , Facebook https://www.facebook.com/voetveer of de gratis overzetverenapp downloaden (IOS en Android).

De folder 'Schipper, mag ik overvaren' is gratis te verkrijgen op de pontjes van Uit®waarde of te downloaden (voor- en achterkant).

Nieuw: met ingang van het seizoen 2019 kan er op al onze pontjes contactloos betaald worden.  

 

Stremmingen pontjes

Er is op dit moment geen stremming.

 

Wilt u informatie over een stremming bel 0344 22 88 00 en luister voor een alternatieve route. 

Vrijwilligers

Op de pontjes werken vrijwillige schippers en kaartverkopers. Iedere schipper beschikt over de benodigde papieren. Jaarlijks worden de vrijwilligers op de voetveren getraind op diverse onderdelen zoals veiligheid en eerste hulp.

Advies en verhuur pontjes

Het initiatief voor het in de vaart brengen van een pontje komt meestal van één of meerdere gemeente(n). De initiatiefnemer(s) en Uit®waarde voeren overleg naar aanleiding waarvan Uit®waarde een haalbaarheidstudie uitvoert. Afhankelijk van de resultaten wordt het project verder uitgevoerd, het pontje in de vaart gebracht en vervolgens in exploitatie genomen. Hier vindt u meer informatie over de adviserende rol van Uit®waarde.

Buiten de vaarperiode verhuurt Uit®waarde de fiets- en voetveren. Meer informatie hierover vindt u hier.

UIT®WAARDE OP TWITTER

Uit®waarde zoekt vrijwilligers

Heeft u een groot vaarbewijs en/of Rijnpatent? dan bent u meer dan welkom bij ons. We bieden een leuke hobby: varen over de Waal. U krijgt een onkostenvergoeding. Klik voor meer informatie en om u aan te melden.

 

Download de Voetveren App

Deze gratis app (IOS en Android) toont alle veerverbindingen van Nederland.

Uiterwaarde download de app