OutdoorFitnessZone.jpg
De Rijkerswoerdse Plassen NIEUW!

Outdoor Fitness Zone

Nieuw op De Rijkserwoerdse Plassen


Uit®waarde presenteert een geweldig nieuwe manier om actief in de buitenlucht te sporten. Onze gloednieuwe Outdoor Fitness Zone is geschikt voor iedereen die fit en gezond wil worden en blijven. Bovendien is het erg leuk; het maakt je bezoek aan de Rijkerswoerdse Plassen nog completer! En hadden we al vermeld dat je er gratis gebruik van mag maken?


Wat is de Outdoor Fitness Zone?

Dit is een terrein met een ondergrond van kunstgras vol toestellen waarop je oefeningen uitvoert. Het is een soort fitness, waarbij je krachtoefeningen en atletische vermogen in hoog tempo combineert. Iedereen kan het doen, want je traint naar eigen kunnen. De baan is 22 bij 22 meter groot. Daarmee is het de eerste openbare en gratis toegankelijke Fitness Zone van deze omvang in Nederland; maar liefst 40 mensen kunnen er tegelijkertijd sporten.

Wat bereik je ermee?

Met de oefeningen op de toestellen verbeter je je:
• conditie
• controle
• kracht
• flexibiliteit
• snelheid
• balans
• behendigheid
• uithoudingsvermogen
• coördinatie

Sporten was nog nooit zo leuk!

Geen toestel is hetzelfde: springen, slingeren, klimmen, heffen, gooien, duwen, trekken, rennen en ga zo maar door. Je traint je hele lichaam op een manier die past bij manier waarop je lichaam is gemaakt om te bewegen, dus op een natuurlijke manier. Er is veel variatie, zowel in soorten toestellen en oefeningen als in duur, hoeveelheid gewicht en aantal herhalingen. Je spreekt steeds al je spieren aan. Elke training is daarom een uitdaging en nooit saai.
Gebruik sporttoestellen niet toegestaan als je jonger bent dan 16 jaar. Het gebruik en het betreden is voor eigen risico.

Hoe weet je wat je moet doen?
 

Dat lees je op het informatiebord bij de toestellen. Hierop staan de oefeningen precies uitgelegd. Je hoeft dus vooraf geen kennis te hebben van de toestellen en de oefeningen en kan zó beginnen.

Voorbeeld trainingsschema
 


Waar vind je ons?

De Rijkerswoerdse Plassen

Rijkerswoerdsestraat 4
6661 NT  Elst

Klik hier voor meer informatie en een routeschrijving.

Volg Outdoor Fitness Zone op FacebookDe Outdoor Fitness Zone in mei 2015Eindeloos speelplezier op Surfy Cloxx voor iedereen vanaf 4 jaar.

De toestellen
 

Slinger de touwen zo snel en hard mogelijk!


 

Train je kracht en door oefeningen met de medicijnbal uit te oefenen.

 

Je traint met je eigen lichaamsgewicht waarbij je je grenzen leert kennen en verleggen. In combinatie met andere bootcamp toestellen geeft de sprongbox plezier en uitdaging aan bewegen.

Met dit toestel kun je - naast het trainen van je buik - ook je rug trainen. 

Je traint met je eigen lichaamsgewicht. Controleer je lichaam in welke ruimte en situatie dan ook.

Korte, zeer intensieve workout waarbij je verschillende spiergroepen traint. Vooral kracht en coördinatie komt bij dit toestel kijken.

Ook hierbij train je je kracht en coördinatie.

Train verschillende spiergroepen en coördinatie, gebruik je eigen lichaamsgewicht. 

 

Olympisch gewichtheffen met M - 35 kg of L - 45 kg.

Rekstok, ringen en brug
 

Kracht en behendigheid komen samen; train je spieren.

Surfy Cloxx

Balanceren op een platform, je spant al je spieren aan. Het is een superleuk speelelement voor iedereen vanaf 4 jaar.