recreatie_2.jpg
Recreatie Waterpret
recreatie_1.jpg
Recreatie Zon en strand
recreatie_3.jpg
Recreatie Watersport
recreatie_4.jpg
Recreatie Speelplezier
recreatie_5.jpg
Recreatie Evenementen
OutdoorFitnessZone.jpg
Recreatie Sporten

Zwemwaterkwaliteit

Uit®waarde hecht veel waarde aan de kwaliteit van het zwemwater van onze recreatiegebieden. Gezondheid en milieu staan voorop. Daarom worden er  tijdens de zomermaanden diverse watercontroles uitgevoerd.

Controle zwemwaterkwaliteit

De Provincie Gelderland en het Waterschap Rivierenland controleren in de zomermaanden twee keer per maand de waterkwaliteit binnen de zwemwaterlocaties. Tevens controleren onze beheerders het water op bijzondere kenmerken en vissterfte. In zijn algemeenheid kan worden gesteld dat de waterkwaliteit bij de recreatiegebieden goed is. De recreatiegebieden De Beldert beschikt zelfs als één van de weinige binnendijks gelegen strand in Nederland over de Blauwe Vlag.

De Provincie Gelderland zorgt voor actuele informatie over het zwemwater. De zwemwaterkwaliteit is per zwemlocatie terug te vinden.

Het zwemwater wordt door de provincie tweewekelijks gecontroleerd. De actuele situatie met betrekking tot de zwemwaterkwaliteit is te vinden op de landelijke website: zwemwater.nl.


Meer informatie?

Actuele gegevens over de kwaliteit van het zwemwater kunt u ook vinden op de websites van Provincie Gelderland en het Waterschap Rivierenland.

Klachten of bijzonderheden zijn te melden aan het Provincieloket, telefoon 026 - 359 99 99 of per e-mail aan: provincieloket@gelderland.nl

 

Uiterwaarde Blauwe Vlag

De Blauwe Vlag is een exclusief eco-label. Het is een internationale milieuonderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die hebben aangetoond schoon en veilig te zijn. Het mogen voeren van een Blauwe Vlag is een erkenning voor de inspanningen die de strandgemeente of jachthavenbeheerder op dit gebied heeft geleverd. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag hét herkenning- en kwaliteitssymbool voor goede stranden en jachthavens.