routes_2.jpg
Routes Lekker fietsen
routes_1.jpg
Routes Eindeloos vooruit
routes_4.jpg
Routes Struinen
routes_3.jpg
Routes Links of rechts?

Skaten/skeeleren

Het Rivierengebied leent zich uitstekend voor skaten en skeeleren. De eindeloze dijken, het mooie rivierenlandschap, de weilanden, fruitboomgaarden en de vele monumentale panden maken het zeer de moeite waard om op kleine wieltjes te beleven. Op initiatief van de Schaats- en Skatevereniging Lek en Linge heeft Uit®waarde routes ontwikkeld van in totaal 80 kilometer in de gemeenten Buren, Culemborg en Geldermalsen.

Lek en Lingeroutes


Deze routes zijn beschreven vanaf NS-station Culemborg, maar u kunt natuurlijk op elk gewenste punt starten. De routes zijn geheel bewegwijzerd en u skate ze rechtsom. Uit®waarde selecteerde de routes op verkeersveiligheid, kwaliteit van het wegdek en variatie in landschap. Hiernaast vindt u de routes van Uit®waarde in beknopte omschrijving. Een uitgebreide beschrijving is terug te vinden bij SSV Lek en Linge.

Lingezichtroute (24 km - paars)

Langs natuurgebied De Regulieren skate u door de groene polder richting Buren. U steekt het riviertje De Korne over en even later De Linge.
Via Geldermalsen en Tricht rijdt u over het bekende, idyllische Appeldijkje langs De Linge. Tot slot gaat u door de polder weer richting Culemborg.


Lekzichtroute (15 km - blauw) (De Meent)

Deze route voert het eerste deel langs de Lek met z´n prachtige uiterwaarden en boomgaarden. Via het vriendelijke dorpje Beusichem skate u terug door het laaggelegen - en daardoor natte - natuurgebied De Regulieren.

Oranjeroute (22 km - oranje)

Langs natuurgebied De Regulieren skate u door de open polder naar de mooie dorpjes Beusichem en Zoelmond. Vervolgens zet u - door het Betuwelandschap met z´n vele boomgaarden - koers naar Asch en Oranjestad Buren. Na een stuk langs het riviertje De Korne te rijden, geniet u van het afwisselende polderlandschap met veel groen. Tot slot komt u via De Regulieren weer bij het startpunt uit.

Waterlinieroute (18 km - rood) 

Tijdens deze karakteristieke route skate u eerst langs natuurgebied De Regulieren. Via het Beesdse Veld (een typische rivierenpolder met weilanden en grienden) komt u bij de Nieuwe Hollandse Waterlinie en ziet u de eerste kazematten. Over de Diefdijk arriveert u bij fort Everdingen en vervolgt u de route langs de Lek.

Bordje weg of beschadigd?

Het kan voorkomen dat een bordje is beschadigd of ontbreekt. Al u dit ontdekt, kunt u dit melden via www.ssvlekenlinge.nl. Hier vindt u ook de laatste informatie aan over (tijdelijke) wegopbrekingen en route-aanpassingen.

Lingezichtroute

Uiterwaarde Lingezichtroute

Lekzichtroute

Uiterwaarde Lekzichtroute

Oranjeroute

Uiterwaarde Oranjeroute

Waterlinieroute

Uiterwaarde Waterlinieroute