routes_2.jpg
Routes Lekker fietsen
routes_1.jpg
Routes Eindeloos vooruit
routes_4.jpg
Routes Struinen
routes_3.jpg
Routes Links of rechts?

Wandelen

Welkom in Rivierenland

Rivierenland is een prachtig gevarieerd gebied. Rivieren, dijken, uiterwaarden, boomgaarden en bossen. Het is hier allemaal te vinden. Door deze veelzijdigheid is Rivierenland aantrekkelijk voor iedere wandelaar. Ruim 1.000 kilometer aan bewegwijzerde routes. Struin door de uiterwaarden langs de Waal, fruitboomgaarden, bossen en prachtige landgoederen of geniet van de rivier vanaf de dijk, eretribune van Rivierenland.
Hoe werkt het wandelnetwerk?
Startpunt: In Rivierenland zijn 13 Toeristische Overstap Punten (TOP) en 30 startpunten gerealiseerd. Vanaf deze locaties kunt u uw wandeling beginnen. Op de panelen bij de TOP’s en startpunten vindt u een overzicht van de wandelmogelijkheden in de directe omgeving.

Wandelroutes: vanaf het startpunt of de TOP kunt u een kant en klare route volgen. Op het paneel staat aangegeven voor welke doelgroep de route geschikt is en de lengte van het ommetje. Iedere route is bewegwijzerd met een eigen kleur die u in het veld kunt volgen. Op kruisingen, splitsingen en afslagen staan paaltjes of hangen bordjes op lantaarnpalen met daarop een pijlrichting in de kleur die u aan het volgen bent. U kunt ook zelf routes combineren. Honden zijn toegestaan tenzij anders aangegeven. Meer informatie over de routes vindt u op www.wandeleninrivierenland.nl

Combineren van routes: Onderweg komt u genummerde keuzepunten tegen. Deze staan op punten waar verschillende kleuren routes elkaar kruisen. Ieder keuzepunt heeft een unieke letter-cijfercombinatie. Hier kunt u overstappen op andere routes, die ook anders gemarkeerd (kunnen) zijn. De nummers op de keuzepunten vindt u terug op de kaartbeelden bij de infopanelen. Om nog meer wandelmogelijkheden te creëren zijn er grijze verbindingsroutes tussen de verschillende wandelgebieden aangelegd.

Soorten wandelroutes

Het wandelnetwerk bestaat uit ruim 1.000 kilometer aan bewegwijzerde routes. Zo’n 500 kilometer zijn bestaande ‘merkenpaden’. Deze routes behouden hun eigen markering en daar waar ze meelopen in het netwerk worden ze meegenomen op de keuzepalen. Voor de merkenpaden gelden enkele uitzonderingen ten opzichte van de kleurenrondjes.
• Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW). Markering wit-rode stickers. Honden zijn op de meeste paden aangelijnd toegestaan. In de bijbehorende wandelgids wordt vermeld waar honden niet zijn toegestaan (www.wandelnet.nl).
• Streekpaden. Markering geel-rode stickers. Honden zijn op de meeste paden aangelijnd toegestaan. In de bijbehorende wandelgids wordt vermeld waar honden niet zijn toegestaan (www.wandelnet.nl).
• Klompenpaden. Markering sticker voorzien van een klompje in de kleur van de route. Honden zijn op de klompenpaden niet toegestaan (www.klompenpaden.nl).
• Struinroute langs de Waal. Markering geel routebordje met naam struinroute Waal. Honden zijn niet toegestaan (www.struinroutes.nl).
• Boerenlandpaden. Markering groen-geel routebordje. Honden zijn niet toegestaan (www.boerenwandelpad.nl).

Bordje weg of beschadigd?

Als er onderweg een bordje ontbreekt of beschadigd is, wilt u dit dan doorgeven aan Uit®waarde (info@uiterwaarde.nl)? Bij uw melding graag aangeven de locatie (kruising en plaatsnaam), kleur van de route en eventueel het keuzepuntnummer. U kunt uw melding per mail doorgeven via info@uiterwaarde.nl. Zij zorgen ervoor dat dit zo snel mogelijk hersteld wordt.

Kijk voor alle informatie over het wandelnetwerk op: www.wandeleninrivierenland.nl

 

 

Wandelen Uiterwaarde

Wandelen Uiterwaarde

Wandelen Uiterwaarde